""

Stine Pilgaard-romaner

Af pnpe
12.05.20
Anbefaling af to romaner - og en tredje på vej.

Jeg vil gerne anbefale alle at læse Stine Pilgaards to romaner, ’Min mor siger’ og ’Lejlighedssange’. 

’Min mor siger’ handler om en ung kvinde, der lige er blevet forladt af sin kæreste, og i stedet for at skrive speciale, søger hun tilflugt hos sin far, i farens præstegård. Her har hun ondt af sig selv i selskab med skiftevis sin mor, morens kæreste, faren, den tålmodige læge og veninden Mulle.

’Lejlighedssange’ er en kollektiv roman, som foregår i hovedpersonen og hendes kærestes andelsforening. Det er en andelsforening med alt hvad det indebærer af fælles arbejdsdage, fællesspisninger, generalforsamlinger og indblik i naboernes meget private sfære. Hovedpersonen skriver lejlighedssange og kommer på den måde tæt ind på livet af alle sine naboer.

Begge romaner er vanvittigt underholdende i beskrivelsen af det hverdagsgenkendelige og hvordan mennesker altid vil have svært ved at forstå hinanden.  

Mere Pilgaard? Ny roman udkommer den 15. maj

Hvis du efter endt læsning af begge romaner, bare ikke kan få nok, så er der gode nyheder – Den 15.  maj udkommer Pilgaard med sin tredje roman ’Meter i Sekundet’, hvor en lille familie flytter Vestjylland, fordi kæresten skal undervise på en højskole. Det skal nok blive vidunderligt.  

‘Min mor siger’ og ‘Lejlighedssange’ findes begge på e-Reolen.

Rigtig god læselyst!
/ Maria, Bibliotekar

Materialer