""

Bibliotekaren Mihaela anbefaler YA bøger (Young Adults)

Af pnpe
11.04.20
For unge sjæle fra 16 til 100 år. Jeg læser mange børnebøger (også voksenbøger én gang imellem) og bliver mere og mere inspireret af børnenes univers.

For unge sjæle fra 16 til 100 år. Jeg læser mange børnebøger (også voksenbøger én gang imellem) og bliver mere og mere inspireret af børnenes univers. Hvis man tager et kig på årets bøger 19/20, kan man se at der har været en eksplosion af nye ungdomsbøger. Så fedt! De er alle fantastiske og jeg glæder mig til at kaste mig ud i YA universet. Man får et indblik i ungernes verden, i deres tanker, udfordringer, problemer, forelskelser, i livet på og efter efterskolen, i gymnasiet og i deres hverdagsliv. Vil du prøve noget nyt? Så læs en YA bog.  

Jeg kan varmt anbefale 3 fantastiske YA bøger. Du kan finde flere på ereolen, der er lige så spændende som disse 3. Udover bøgerne, vil jeg også anbefale YAS-podcastserien og Børnebogcast på ereolen, hvor der er booktalk om YA bøger.

God læselyst,
Mihaela, børnebibliotekar. 

""

Prank af Lise Bidstrup

Det er en spændende fortælling om practical jokes og venskab. En rigtig god historie om en fantastisk ferie i den solrige Frankrig, en prank der ender i en alvorlig ulykke og et dilemma- de fem unge besluttes at tie stille… Er det det rigtige at gøre eller er det forkert? Hvad hvis én af dem vil kontakte politiet? En velskreven og aktuel fortælling, hvor vi virkelig kommer ind under huden på de fem hovedpersoner. Spændende til det sidste. Fra 13 år.

""

Papirbryllup af Laura Ringo 

En roman med fokus på identitet og ungdom. De to studerende, Pil og Mia, skal fejre at de har boet sammen i et år –’papirbryllup’. Historien bliver fortalt af Mia, der springer frem og tilbage fra tidligere episoder fra deres fortid og fælles samliv til nutid. Da de skal finde et nyt fælles hjem i København, opstår der sprækker i deres venskab. En velskrevet ungdoms roman med thriller elementer som driver læseren frem mod en overraskende slutning. Fra 14 år.

""

Den dag vi døde af Anja Hitz

Det er en meget stærk og gribende fiktionshistorie baseret på kæntringsulykken på Præstø Fjord i 2011.  Vi følger Kaya, Tolle og Markus og deres start på livet efter efterskolen. Men den ny start byder på en voldsom katastrofe og livet bliver aldrig det sammen som før… De tre efterskoleelever lever meget forskellige oplevelser før, under og efter katastrofen. Absolut gribende og overraskende.

Materialer