""

Erlend Loe har udgivet en ny bog

Af pnpe
27.04.20
Titlen er ”Helvede”, og er man bekendt med Erlend Loes forfatterskab må den siges at lægge sig perfekt ind i skabelonen af Erlend Loe-bøger. En lille perle, der kan læses, nydes, grines af og undres over på et par timer.

Erlend Loe er en af mine yndlingsforfattere, ganske enkelt. Han formår at fange det moderne menneske og vores eksistentielle kriser på en måde, der gør det befriende let at relatere til og grine af. Hovedpersonerne er helt normale mennesker, der som oftest placeres i besynderlige situationer. Her løber de ind i meget menneskeligt genkendelige dilemmaer, der under de absurde omstændigheder bliver virkelig morsomme, når de beskrives helt nøgternt og faktuelt.

I ”Helvede” opdager den fraskilte Rakel (manden løb med en yngre model) en lem til Helvede i baghaven til hendes nye rækkehus. Her møder hun Satan og bliver forelsket. 

Indeni var paladset smagsløst. Sort lava og guld over det hele. Helvedes kedsommeligt, faktisk, syntes Rakel. Hun fik lyst til at pynte det op. Der behøvede vel ikke at være så livløst derinde, bare fordi det var der, Satan boede. Han måtte lære at tænke lidt ud af boksen. En buket blomster og nogle pæne gardiner kunne han vel unde sig selv. Hun så noget Marimekko-stof for sig, der ville have passet godt. Måske noget i grønt. For eksempel det med masser af knaldgrønne blomster på en lys baggrund. Hun kunne for resten tage nogle indretningsmagasiner med næste gang. Det ville hun minsandten gøre.  Fra ”Helvede” s. 22.  

Erlend Loe er helt sikkert en temperament-sag, men fanger man tonen og humoren vil man elske hans bøger. 

Du kan læse ”Helvede” på Ereolen

og læse meget mere om Erlend Loe her

- Jette Toubro, bibliotekar

Materialer