Læsehunde

Find motivation og læselysten sammen med en læsehund

I samarbejde med Læsehundeforeningen tilbydes læseforløb på Kalundborg Biblioteker. Når barnet er færdigt, modtager barnet et læsediplom med et billede af læsehunden og barnet sammen. 

Læsehundene henvender sig til børn, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. Læsehunden motiverer børn til at træne læsningen vha. tryghed og glæde. Læsehunden og dens fører uddannes og godkendes af Foreningen Læsehunde. 

Læs mere om foreningen: www.læsehunde.dk  

Hvad tilbyder vi:

Vi tilbyder et læseforløb af 7 gange på Høng, Gørlev og Ubby bibliotek.  Forløbet består af 1 informationsaften med forældre, 5 læsekursusforløb og 1 læsekursus inkl. afslutning. I alt 7 gange, 30 min. per gang.  

Hvem kan få hjælp af en læsehund? 

Tilbuddet henvender sig primært til børn på 1.-5. Klassetrin, og barnet skal have knækket læsekoden og kunne læse små ord. Det er et gratis forløb.

Tilmeld dig formularen længere nede på siden, hvis du vil kontaktes, når der er en ledig læsehund.

Mød vores læsehunde:

""

Læseteam v. Louise og hunden Schnuden

”Hej med jer søde læsebørn!
Jeg hedder Louise Due, jeg er 33 år og arbejder til dagligt som lærer på Rynkevangskolen. Schnuden arbejder også på skolen som skolehund. Schnuden er en engelsk springer spaniel på 5 år. Han elsker at gå ture, en tur i hundesvømmehallen og at træne apportering – nogle gange går vi også til konkurrencer sammen. Når han er færdig med alt det aktive, kan han godt lide at ligge og slappe af, mens man læser for ham – og han bliver helt sikkert også glad, hvis du gider at nusse ham. Vi glæder os til at møde dig.
Knus Louise og Schnuden”

""

Læseteam v. Benedicte og hundene Pippa og Una

”Pippa er en 2 1/2 år FT Springer Spaniel, hun er født på vores barnebarn Philips fødselsdag, derfor fik hun navnet Philipa (forkortet til Pippa). Pippa er trænet til jagthund, som hun er dygtig til, men hun har jo tid til mere. Hun er en skøn familiehund og dejlig hengiven, rolig og elsker at være sammen/tæt med os. Vi glæder os til at få læst op af skønne børn.
Una er FT labrador Retriever, og hun er rigtig dygtig til at gå på jagt sammen med mig.
Men der er jo kun jagt 3-4 mdr om året, så hun har tid tilovers. Hun elsker at være i kontakt med mennesker og ved ikke noget bedre, end når børnene lægger sig ind til hende. 
Una glæder sig til at være sammen med og få læst historier af børn.

Jeg hedder Benedicte og har Pippa og Una. Jeg har altid været glad for dyr.
Jeg bruger mine hunde på jagt, til træning og træner andre med deres hunde.
Jeg glæder mig til at komme i gang”.

""

Læseteam v. Berit og hunden Berta

”Berta er en rigtig dejlig, kærlig, tillidsfuld og meget velafbalanceret Chihuahua på 4 kg. Hun vil hellere end gerne sidde på skødet og blive nusset om. Hun elsker alle børn samt voksne og er meget nysgerrig på livet. Hun er meget lydig og godt opdraget.

Jeg hedder Berit Plambæk, jeg elsker min hund Berta, og sammen er vi et godt team. 
Jeg syntes, det kunne være stort at kunne hjælpe børn, der har svært ved at læse.”

Udfyld denne formular, hvis du vil kontaktes, når der er en ledig læsehund:

Bemærk: Din tilkendegivelse af interesse kan kun sendes, hvis du bekræfter nedenstående

Hvordan vi behandler dine personlige oplysninger
Formålet med denne bestillingsside er, at give vores brugere mulighed for at tilkendegive interesse for at læse med en læsehund. Dataansvarlig er Kalundborg Biblioteker, Klostertorvet 2, 4400 Kalundborg.

De personlige oplysninger du sender, bliver brugt til at booke en tid til dig. Vi gemmer dine data i op til et år, for at vi kan lave statistik og forbedre vores service fremover. Efter dette tidspunkt slettes dine oplysninger. 

Dine oplysninger videregives ikke til andre. Hvis du fortryder, kan du kontakte Kalundborg Biblioteker og få opskrivningen slettet.

Kalundborg Kommune har en databeskyttelsesrådgiver (DPO):

Bech-Bruun Advokat partnerskab
CVR.: 38538071
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
tlf.: 72273002
e-mail: dpo.kalundborg@bechbruun.com

Du kan kontakte databeskyttelsesrådgiveren om dine rettigheder i henhold til databeskyttelseslovgivningen. 
Du har ret til at klage til Datatilsynet over kommunens behandling af dine personlige oplysninger. 
Du kan læse mere om databeskyttelsesrådgiverens rolle på Datatilsynets hjemmeside www.datatilsynet.dk

BEMÆRK!: Indsæt aldrig CPR-nummer eller følsomme oplysninger i formularen. Læs mere om behandlingen af persondata i vores privatlivspolitik.