""

Børnebibliotekaren Mihaela anbefaler: Serier der ikke skal læses i rækkefølge

Af pnpe
30.03.20
Fede serier, spændende serier, sjove serier… Serier er det bedste!

Jeg er altid glad for en sjov serie. Jeg lytter tit til den når jeg kører bil, når jeg lave mad eller når jeg strikker. Jeg finder masser af serier på eReolen. eReolen er bibliotekets e-bøger og lydbøger, som du kan læse/lytte til på din tablet, smartphone eller PC og Mac – lige når det passer dig. 

Nogle gange er det svært at få styr på rækkefølgen. Skal man altid starte med nummer 1 i serien? Nej, det er ikke altid man skal det. Her får du inspiration til fantastiske serier der ikke skal læses i rækkefølge. Så fedt! 

”Roomies” af Karen Vad Bruun
Vi følger Sally på kostskolen hvor hun skal dele værelse med andre tre piger og vænne sig til fællesspisning og en masse traditioner på den store skole. For piger mellem 10 og 13 år. 

”Tom Gates” af Liz Pichon – En virkelig sjov dagbog.
Bogen handler om drengen Tom Gates, der går i 5. klasse. Tom elsker at tegne og på hver side, er der fyldt med tegninger og små kruseduller. Han skriver også om alle de sjove, skøre og ikke mindst dumme ting han oplever i hverdagen, når han prøver at passe ind, se pæn ud på skolefotoet, og når han gør alt for at imponere klassens pæne pige Amy. Til både drenge og piger mellem 8 og 12 år.   

Andre bøger der ligner ’Tom Gates’:
”Wimpy Kids dagbog” af Jeff Kinney og ”Hundemand” af Dav Pilkey.  

”Hestene på ponygården” af Ina Bruhn
Er du vild med heste? Så er der en ny, dejlig serie for hestetossede piger. Ditte er flyttet til en ny by, og hendes far synes at hun skal droppe den farlige hestesport. Ditte begynder dog at gå til ridning på Ponygården sammen med klassekammeraten Sofie… På bagsiden og ved hvert kapitel er en QR-kode, som nemt guider læseren hen til små, gode film med staldtips. Fra 10 år. 

Find andre lækre serier der ikke skal læses i rækkefølge i Emnelisten om serier, der ikke skal læses i rækkefølge

Prøv desuden alle disse:

”Karmaboy” af Jacob Riising 

”Fodbold tvillingerne” af Måns Gahrton 

”Balladeklubben” af Jory John 

”Rummets detektiver” af Søren Ellemose 

”Merlin” af Pernille Eybye 

”Antboy” af Kenneth Bøgh Andersen 

”Doktor Z” af Kasper Hoff 

”Bitz” af Ellen Holmboe 

""

Se også vores emneliste for børn med "Serier, der ikke skal læses i rækkefølge" og find endnu flere titler.

Materialer