""

Vi havde glædet os til en aften i Svebølle ...

Af pnpe
26.03.20
Linda Lassen skulle have holdt foredrag. I mellemtiden kan vi anbefale hendes to bøger, som foredraget tager udgangspunkt i. Find dem på e-reolen.

Vi havde inviteret forfatter Linda Lassen til at holde foredrag i Svebølle Kvik Bibliotek om genforeningen og den nationale kamp i årene 1864-1920. Et foredrag som vi havde planlagt sammen med Svebølle frivillige biblioteksgruppe. Vi forsøger at få Linda Lassen til at komme en anden gang.

I mellemtiden kan vi anbefale hendes to bøger, som foredraget tager udgangspunkt i:  

“Men sko må jeg ha’ – om vandrelærerinden Henriette Gubi,” og ”Jens og Marie”. De kan downloades på eReolen.  

På gensyn, - og pas godt på jer selv og hinanden.

Hilsen
Kalundborg Biblioteker  

e-Reolen - adgang

Har du endnu ikke adgang til bøger og lydbøger via eReolen, så kan du få en vejledning her eller kontakt biblioteket på tlf.: 59?53 55?60, hverdage kl 10-14)  

Bøger af Linda Lassen

Men sko må jeg ha' : roman om vandrelærerinden Henriette Gubi, af Linda Lassen (f. 1948) (2014)
Efter krigen i 1864 uddanner Henriette Gubi sig og bliver vandrelærerinde. Hun underviser de sønderjyske børn i dansk, som er forbudt i skolerne. Men det er ikke nemme vilkår og gendarmen er efter hende
Findes som lydbog og bog på eReolen her

Jens og Marie: en genforeningsroman, af Linda Lassen
Jens og Marie er en dokumentarisk roman. I 1884 rejste Marie Fibiger til Sønderjylland for at se ”det tabte land” og for at møde den legendariske redaktør for Flensborg Avis. Marie Fibiger kom fra et velhavende hjem på Frederiksberg med venstreradikale sympatier. Jens Jessen stammede? fra et patriotisk, konservativt miljø i Vestslesvig.
Findes som lydbog på eReolen her

 

Materialer