""

Tag børnene med til Børnevalg 2022 på biblioteket

Af pnpe
17.10.22
Landets biblioteker inviterer til Børnevalg 2022 for at styrke børnenes forståelse for og lyst til at deltage i demokratiet.

Fra den 15. oktober og frem til den 1. november kan børnene gå til stemmeboksene på børnebiblioteket og vælge, hvem der skal vinde årets Børnevalg.

www.børnevalg.dk (åbner på børnevalg.dk) vil årets kandidater fra den 11. oktober blive præsenteret, og samtidig åbner børnebiblioteket for, at børnene kan møde op og afgive deres stemme på favoritfiguren på en stemmeseddel. Læs om de 10 nominerede figurer/kandidater her (åbner på børnevalg.dk)

 ”At vi skaber børnevalg, handler om at skabe demokratisk dannelse, også for de helt små. I en kommunal valgkamp er det oplagt at bruge figurer, børnene kender fra deres bøger, til at formidle det der med valg til dem. Bibliotekernes væsentligste opgave er at understøtte demokratiet gennem debat og adgang til litteratur og viden. Det gælder også for børn, og børnevalget er en fantastisk måde at få afmystificeret det hele på for de mindste,” siger direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen-Hansen.

En landsdækkende succes

Det er 4. gang, der afholdes børnevalg på bibliotekerne. Ved børnevalget i 2017 deltog over 15.000 børn, og her vandt Villads fra Valby en overbevisende sejr med hele 4260 personlige stemmer på valgsproget om ”Ja til slik”. I 2019 vandt Carla og ”Vildheks” ved valget, hvor flere end 17.000 børn og størstedelen af landets kommuner deltog, og i 2021 vandt Ternet Ninja, og ca. 16.000 børn stemte på landets Biblioteker.

Børnevalg 2022 skudt i gang, også i Kalundborg Kommune

Kalundborg Biblioteker afholder naturligvis også Børnevalg 2022. Børnene fra Kalundborg Kommune kan stemme på deres favoritkandidat fra kendte og populære børnebøger, på Kalundborg, Høng, Ubby og Gørlev Bibliotek frem til d. 1. november.

Børnene skal aflevere stemmesedlerne samt quiz hos bibliotekaren/bruge stemmeboksen. Vi laver blandt andet udstillinger med kandidaterne, inspiration og litteraturlister, quiz, talebobler…. Vi trækker lod om en lækker præmie.

Vi glæder os til at se årets vinder.

Godt valg!

""
Materialer