Blod på tanden forside

Julie Clausen og Nick Clausen - to danske ungdomsforfattere

Af pnpe
26.02.21
Tina anbefaler gyserbøger, af to unge dygtige forfattere. Julie og Nick er søskende, og skriver begge ungdomsromaner. Få nogle anbefalinger her.

Nick:
Nick er en yderst produktiv og populær børne- og ungdomsforfatter. Han bevæger sig i sit forfatterskab på grænsen mellem det normale og det fantastiske. Hans romanpersoner befinder sig i den virkelige verden, hvor normaliteten hersker og alt ånder fred og idyl – lige indtil monsterets ankomst, hvor harmonien brydes, og det normale erstattes af det monstrøse.

Nick kredser om de klassiske gyserskabninger: varulve, vampyrer, hekse, genfærd m.fl. Han skriver lettilgængeligt med masser af action og spænding og til stor skræk og rædsel for sin unge læserskare. 

Julie:
Lillesøster Julie blev inspireret til at skrive, allerede da hun var barn. Hun skrev små historier, og drømte om at blive udgivet. Hun var glad for at læse, og hendes storebror Nick lavede tegneserier, og det har helt klart inspireret hende.

Da hendes storebror, Nick, udgav sin første bog, gav det hende endnu mere næring til tanken om at blive forfatter. Hun har nu en række ungdomsromaner bag sig. Flere af hendes romaner handler om ungdomslivet og om at finde sig selv - finde sin egen identitet. Et par af hendes bøger bevæger sig over mod thriller/gyser genren, bl.a. ”Dæmoner” og ”Tankespind”.

Det er ”Tankespind”, jeg her vil anbefale til jer og Nicks roman ”Blod på tanden”.

God læselyst, håber I har lyst til at lære de to forfattere og deres bøger at kende.
Hilsen Tina, børnebibliotekar

Julie Clausen:Tankespind

Ungdomsbog, der henvender sig til piger fra 13 år. Dette er den unge danske forfatters 3. bog og den er helt ovre i gysergenren.

Ila flytter fra Vestjylland til København for at læse videre. Hun flytter i lejlighed med 3 andre unge og erfarer hurtigt, at hun ikke bare bor på det samme værelse, som en pige, der er blevet myrdet - men også at der er noget helt galt. Hun får underlige drømme og kan ikke skelne virkelighed fra fantasi, inden hun til sidst er tæt på at blive morderens næste offer.

Samtidigt handler bogen også om at være ung med diabetes, om kærestesorg og om at finde kærligheden på ny. Bogen er god underholdning.

Nick Clausen: Blod på tanden: du er hovedpersonen hvis du tør?

I 2020 kom Nick med en bog, hvor du selv gør nogle valg undervejs, der påvirker handlingen. Den type bøger var populære, da jeg var barn og de er nu kommet igen – og er bestemt værd at læse. I Blod på tanden vågner du på et hospital efter en ulykke. Men du kan intet huske, og noget er helt forkert med hospitalet.

Du må finde ud af at slippe væk derfra! Der går ikke lang tid, før man opdager, at personalet opfører sig underligt, og at det ikke virker som om - at man kan komme ud. Man må løse mysteriet om hospitalet og finde en vej ud!

Bogen henvender sig til de 9 til 12-årige som kan lide gys, eller som gerne vil have en anderledes læseoplevelse - hvor man selv er med til at bestemme. Kender du ikke genren, kan du begynde her!

Det er den anden "du er helten"-gyser fra Nick. Han har adskillige kompetente horror-fortællinger på sit CV. Det er en ret god "find din egen historie"-bog, hvor de fleste valg enten fører til en genstart eller en ubehagelig død, og hvor få valg reelt leder til en rigtig afslutning på historien. Men den fungerer også som en effektiv gyser, som vil appellere til fans af netop den genre.

En virkelig god bog!

Materialer