Juli måneds forfatter er Maria Helleberg

Af Anonym (ikke efterprøvet)
01.07.17
Maria Helleberg er en af Danmarks mere produktive forfattere. Med over 80 titler i porteføljen har hun gennem sit lange forfatterskab været vidt omkring både i tid og sted.
Helleberg blev født den 2. januar 1956 på Frederiksberg. Boede dog en del af sin barndom i Vejle og flyttede i øvrigt en del rundt med sin familie.
Hun blev i 1987 færdig som mag. art. i teatervidenskab med tilvalg i dansk.
 

En væsentlig del af Hellebergs forfatterskab er historiske romaner. De spænder bredt i tid fra hendes debutroman fra 1986 "Seersken", der er tilbage i antikkens Troja over middelalderromanen "Så mangen sti vild", der udspiller sig i 1300-tallets Sverige. Romanen Kamma foregår i 1700-1800-tallet, Danmarks guldalder, som også er den mest velrepræsenterede periode i Hellebergs forfatterskab. Perioden danner ramme om hele 12 romaner.  Nyere tid repræsenteres i romanen "Undtagelsestilstand". Den foregår i det tyvende århundrede og bygger delvist på nogle af Hellebergs egne livsoplevelser.
Hellebergs romaner har oftest kvinder som hovedperson, men altid er der mænd i kulissen, som fungerer som "manden bag kvinden". Helleberg har udtalt, at selvom hun mest skriver om kvinder, så synes hun i virkeligheden, at det er sjovest at skrive om mændene.
Kvinderne fra Thy er en roman om to stærke kvinders vandring gennem et liv, der går brat ned og langsomt op. Romanen udspiller sig i provinsen og på landet i 1800-tallet. Karaktererne er hentet fra Hellebergs egen familiehistorie og er således en skønlitterær skildring af hendes oldemor og mormor.
 

Har du lyst at læse mere om Maria Helleberg så kig her på hendes officielle hjemmeside:
 
Eller hos forfatterweb: adgang fås via Kalundborg Biblioteks hjemmeside:  klik på e-biblioteket og find linket i venstre spalte
 
Eller her hos litteratursiden
 
Lån bøger af Helleberg her