Portræt Jens Andersen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
125-135
Lokalitet
Kalundborg Hallen, Mødelokale 4
J. Hagemann-Petersens Alle 11
4400 Kalundborg
Lokalitet
Mødelokale 4
Arrangører
Target
For voksne
Mest for voksne

Jens Andersen: Denne dag, et liv - et foredrag om Astrid Lindgren

01.02.23
Med udgangspunkt i sin Astrid Lindgren-biografi, ”Denne dag, et liv”, går Jens Andersen bag om forfatterskabets facade, og fortæller om den elskede børnebogsforfatters kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner.

Og han belyser hendes splittede forhold til berømmelse, rigdom, ensomhed, magt - og mænd.

Vi skal høre om barndommen i Vimmerby, og om den purunge mors dramatiske fødsel og adskillelse fra lille Lasse i København i 1926. Jens Andersen fortæller også om, hvordan Astrid Lindgren blev verdenskendt forfatter og mor til udødelige skikkelser som Pippi, Emil, Grynet, Brødrene Løvehjerte og Ronja Røverdatter, og pludselig - i 1976 - væltede Olof Palmes regering og ene kvinde (og pensionist) kastede sig ud i en politisk kamp for fred, bedre miljø, dyrebeskyttelse og børns rettigheder.

"Jeg lever løs og synes, at vi skal behandle hver dag, som om den var den eneste, man havde," sagde Astrid Lindgren, der døde som 94-årig i 2002. Mottoet ”Denne dag, et liv” mødte hun første gang som ung oprørsk pige i 1925, og de ord fulgte hende gennem resten af århundredet som en ledetråd i vores uforskammet korte liv: Grib det, nyd det, brug det!

Om Jens Andersen:

Jens Andersen er ph.d. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet, og han har blandt andet modtaget Georg Brandes-prisen, Weekendens Litteraturpris, Søren Gyldendal-Prisen, Læsernes Bogpris og Blixen-prisen for sine mange bøger.

Jens Andersen er især kendt for sine populære og prisbelønnede biografier om Astrid Lindgren, H. C. Andersen, Kronprins Frederik, Tove Ditlevsen, Ole Lund Kirkegaard, Tom Kristensen, Thit Jensen og senest en storslået biografisk krønike – ”Et liv med LEGO. En slægtshistorie” – der er en eventyrlig familie- og virksomhedshistorie. Rundt i landet holder han målrettede foredrag om de store personligheder og kulturhistorier, som han beskriver i sine bøger, men også om sit eget forfatterskab og kunsten at skrive biografier.

Praktiske oplysninger:

Bemærk: lokale ændret til Kalundborg Hallen, Mødelokale 4

Pris:

  • 135,- normalpris
  • 125,- for medlemmer af Biblioteksklubben eller hvis man er tilmeldt eksisterende hold hos LOF.

Arrangementet er et samarbejde mellem LOF Nordvestsjælland og Kalundborg Biblioteker. 

Læs mere om Biblioteksklubben her: www.kalundborgbib.dk/klub 

Læs mere LOF Nordvestsjælland her: https://lof.dk/nordvestsjaelland (åbner LOF's hjemmeside) 
 

Logo LOF og Biblioteksklubben

 

Købsvilkår:
Billetter kan ikke refunderes, med mindre biblioteket aflyser arrangementet.