knud-romer

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
130 Kr
Lokalitet
Kalundborg Hallerne
J Hagemann-Petersens Alle 11
4400 Kalundborg
Place / Room
Mødelokale 4, Indgang D fra Torvet
Arrangører
Target
For voksne
Bestil billet(ter)
Mest for voksne

Foredrag med Knud Romer: "Småt er godt, stort er lort - Provinsen og alle de andre"

25.02.19
Oplev et tankevækkende og klassisk Knud Romer foredrag om måden “vi” behandler de andre” på. Det er altid de andre, der dør, de andre, der bliver gamle, de andre, der bliver skilt, de andre, der bliver syge og får sindslidelser, de andre, der bliver fyret, de andre, der bliver hjemløse og de andre, der er indvandrere.

Der er bare det ved det, at vi ifølge Knud Romer før eller siden selv kommer til at opleve en og flere af disse ting selv. Så er det pludselig os, der bliver gamle og dør, og bliver skilt og fyret og bryder sammen og får brug for psykiatrisk behandling – og når du så sidder der på den offentlige psykiatriske skadestue eller på plejehjemmet, er det for sent: Ingen kan høre dig skrige – og nu har Knud Romer efterhånden oplevet en god del af det på egen krop, og det er helt vildt, hvordan forholdene egentlig er ude i det ganske danske land.

»Småt er godt og stort er lort«, hævder Knud Romer, for man kan ikke regere Danmark som en by, for Danmark er et land!  Og, fortsætter han, økonomi er ikke et mål men et middel, og midlet skal bruges på nogle mål, der bliver bestemt af menneskelige hensyn, moralske hensyn, æstetiske hensyn og så skal vi prøve at tænke mennesket igen. Knud Romer slutter sit karske opråb fra Altinget med, at vi skal give magten tilbage til kommunerne, så vi sammen kan skabe liv lokalt.

 

Pris: 130,-
Medlemmer af Biblioteksklubben: 110,-