Om dette arrangement

Lokalitet
Svebølle Kvik Bibliotek
Centervej 13
4470 Svebølle
Danmark
Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 Kr
Target
For voksne
Mest for voksne

Cape 2 Cape på to hjul - foredrag med Flemming Ehlerth Jørgensen

08.02.18
Først kørte Flemming Ehlerth. Jørgensens til Nordkap. Så vendte han motorcyklen og kørte hele vejen til sydligste punkt i Afrika.
Dette er foredraget om en solo motorcykeltur i 2015. For det meste var Flemming alene på motorcyklen, men ind i mellem havde han selskab. Som da han på turen op til Nordkap blev overrasket af en voldsom snestorm kunne se ”nogle grå skikkelser på fire ben nærme sig” medens han baksede med af få motorcyklen fri af en snedrive. Eller da han på færgen fra Helsingfors til Tallinn, blev ”omringet” af Hells Angels fra Finland.
 
Eventyret tog rigtigt fart i det øjeblik han satte sine dæk på Marokkos jord og historien udvikler sig hæsblæsende fra land til land ned gennem Vest Afrika. Mødet med grænsepolitiet, tolderne, samt alle lurendrejerne og krejlerne der gerne ville have fingrene i Flemming værdier.
 
Mødet med det Afrikanske vejnet der i store dele af turen var en kæmpe udfordring, veje der endte i smalle stier gennem junglen, hvor GPS’en kom til kort, og hvor han midt i Guineas jungle måtte erkende at han var faret vild. Om hvordan vejene i dele af Nigeria var oversvømmede og umulige at passere. Om passagen af Sahara hvor der var op mod 50c varmt og benzinen og vandforsyningen var ved at slippe op. Hvad gør man når motorcyklen er væltet i et mudderhul og en flok hyæner hyler tæt på hvor man er?
 
Både til de motorcykelinteresserede og de mere politik- og naturinteresserede.
I samarbejde med Svebølle Biblioteksgruppe.
 
Pris: 75,- kr.
Medlem af Biblioteksklubben: 60,- kr.

Bliv medlem af Biblioteksklubben ved at klikke her

Tags