Om dette arrangement

Tid
18:15 - 19:40
Pris
Gratis
Lokalitet
Ubby Bibliotek
Hovedgaden 19
4490 Jerslev Sj
Arrangører
Target
For børn
Mest for børn

UDSOLGT Læsehund på Ubby Bibliotek

21.10.19 - 27.01.20
Bliv en bedre læser sammen med en Læsehund. En læsehund kan ikke læse, men den er rigtig god til at lytte.

Har du et barn, som gerne vil blive bedre til læsning? Så mød læsehunden Schnuden og dens ejer Louise Due.

I samarbejde med Læsehundeforeningen tilbydes individuelle læseforløb af 7 mandage på Ubby Bibliotek, samt en obligatorisk introaften. Når barnet er færdigt, modtager barnet et læsediplom med et billede af læsehunden og barnet sammen.

Læsehundene henvender sig til børn, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. Læsehunden motiverer børn til at træne læsningen vha. tryghed og glæde. Læsehunden og dens fører uddannes og godkendes af Foreningen Læsehunde.

I Ubby kan du møde læseteamet Louise Due og Schnuden:

Louise Dues præsentation:

"Hej med jer søde læsebørn!

Jeg hedder Louise Due, jeg er 33 år og arbejder til dagligt som lærer på Rynkevangskolen. Schnuden arbejder også på skolen som skole- og læsehund.

Schnuden er en Engelsk Springer Spaniel hanhund på 5 år. Han elsker at gå ture, en tur i hundesvømmehallen og at træne apportering - Nogle gange går vi også til konkurrencer sammen.

Når han er færdig med alt det aktive, kan han godt lide at ligge og slappe af, mens man læser for ham - Og han bliver helt sikkert også glad, hvis du gider at nusse ham.

Vi glæder os til at møde dig.
Knus Louise og Schnuden"

Om Læsekurserne:

Kurserne foregår på Ubby Bibliotek, Hovedgaden 19, 4490 Jerslev. De finder sted på mandage i ulige uger, i perioden fra uge 43 til uge 5.

Mandag den 21. oktober 2019 er der introaften med forældre. Mandag den 4. november er herefter første individuelle læsegang, og sidste gang er mandag den 27. januar 2020.
Barnet skal afsætte ca. 30 min. pr. gang.

Inden kurset begynder, skal barn og forældre deltage i en introaften, som er obligatorisk. Denne finder sted mandag den 21. oktober kl. 18.15 på Ubby Bibliotek.

Her vil I møde læseteamet Louise Due og hunden Schnuden.

Tilstede vil også være en børnebibliotekar, som vil give råd og vejledning til at finde den rette bog, der passer til netop jeres barn, samt lave langtidslån til hele læseperioden.

 

Sådan melder du dig til:

Vælg mellem tiderne: Tryk på klokkeslettet herunder og tilmeld dig

OBS. Begrænset plads:

Kun 2 børn kan få dette eksklusive tilbud. Tilbuddet er denne gang for nye læsebørn. Børn fra Rynkevangskolen får tilbuddet på skolen, hvorfor de heller ikke prioriteres i denne omgang.

Tilmelding er efter ”først til mølle-princippet”.
Skriv navn på barn, alder og hvilken skole barnet går på, navn og kontaktoplysninger på forældre/værge.

Om Læsehundeforeningen:

Foreningen Læsehunde er en frivillig forening, som uddanner og certificerer læsehunde til biblioteker i Danmark. Foreningen blev stiftet i 2014 af en gruppe fagpersoner indenfor områderne bibliotek, undervisning, læsevejledning og hundetræning. Læs meget mere om Læsehunde-foreningen på https://www.laesehunde.dk/

 

Vil du vide mere:

Kontakt Læseteamet i Ubby Bibliotek v. Louise Due hvis du har spørgsmål om Læsehunde-konceptet, eller har spørgsmål omkring læseforløbene:

tlf.: 28 92 30 07 / mail:  lbkiaer@gmail.com

 

Tags