Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
80 Kr
Lokalitet
Nordvestsjællads VUC og HF
J Hagemann-Petersens Alle 3
4400 Kalundborg
Target
For voksne
Bestil billet(ter)
Kalundborg Folkeuniversitet

Grønland - Fra koloni til selvstyre - Foredrag med Uwe Lindholdt

22.01.19
Hvordan er det eskimoiske samfund i Grønland blevet ændret ved mødet med europæerne? Og hvorfor har det været så svært at gøre Grønland til en ligestillet del af det danske rige?

Og hvordan er det eskimoiske samfund i Grønland blevet ændret ved mødet med europæerne, når en kultur af hvalfangere er kollideret med den danske kolonisation?

I dag er grønlandsk det officielle sprog, men skal dansk også fremover være det første fremmedsprog? Hvordan går det med de gamle erhverv som fangst og fiskeri og de nye med udvinding af vandkraft, olie, kul og mineraler, landbrug i Sydgrønland og udvikling af turismen? Hvilke fordele og ulemper giver den globale opvarmning i Grønland? I dag har Grønland selvstyre med en stor grad af selvforvaltning, men stadig med et stort økonomisk tilskud fra Danmark. Hvilke ønsker og muligheder har Grønland for at blive helt selvstændig engang i den nærmeste fremtid?

Uwe Lindholdt, som er biolog, har boet og arbejdet i Grønland og været guide for turister i Grønland, og han giver et indsigtsfuldt foredrag med udgangspunkt i nogle af alle disse svære problematikker.

Billetter: 80 kr.
Ungdomsbillet: 35 kr. (for unge under 25 år.)

Billetter kan også købes i døren.

Arrangør: Kalundborg Folkeuniversitet