""

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:00
Pris
100-130
Lokalitet
Musisk Skole
Skovbrynet 55
4400 Kalundborg
Arrangører
Target
For voksne
Mest for voksne

Sonja Richter & Andreas Bernitt: H.C. Andersens ”Skyggen” 15. august

15.08.24
Skuespiller Sonja Richter akkompagneret af violinist Andreas Bernitt.

Oplev en magisk aften med den anerkendte skuespillerinde Sonja Richter, når hun bringer H.C. Andersens tidløse eventyr "Skyggen" til live gennem oplæsning. Sonja Richters oplæsning vil henlede publikum i en verden af fantasi og refleksion, hvor hver linje bærer en dybere betydning. Det hele akkompagneret af den anerkendte violinist Andreas Bernitt.

Arrangementet er en del af Lundbye-festivalen. Både H.C. Andersen og Lundbye, blev begge grebet af deres egne skygger og alter egoer. Andersen skrev "Skyggen" i Napoli, mens Lundbye gik rundt i Firenze og kæmpede med sin indre 'Sindre'. Der er mange facetter af 'alter egoer' at udforske, som Sonja Richter fortolker i hendes oplæsning af ”Skyggen.”

”Skyggen” er en fortælling om en lærd mand, der opdager, at hans skygge lever sit eget liv og har en personlighed adskilt fra hans egen. Gennem fortællingen udforsker H.C. Andersen temaer som identitet, selvopdagelse og selvrealisering.

Gå ikke glip af denne spændende oplæsning gennem sjælens spejlinger og dybder. 

Sonja Richters oplæsning af ” Skyggen” kommer i forlængelse af, at festivalen i sin kunstfilmserie d. 14. august viser Jannik Haastrups gribende tegnefilm 'Den skæve skygge' fra 1998, som bruger eventyret til at fortælle historien om Andersens liv.

Om Sonja Richter:

Sonja Richter har optrådt på de fleste af landets store teaterscener, hun har været med i adskillige tv-serier og brød igennem med sin rolle i dogmefilmen ”Elsker dig for evigt” (2002). De fleste kender hende nok for hendes stærke præstation i rollen som folketingsmedlemmet Merete Lynggard i filmatisering af Jussi Adler-Olsens ”Kvinden i buret” (2013) eller som den gale Gro Svendsen i den amerikanske film ”The Homesman” instrueret af Tommy Lee Jones, og senest hendes rolle i Ole Bornedals film ”Nattevagten 2”.

Hun har tillige høstet stor anerkendelse som oplæser. Senest sidste år på Rungstedlund, hvor hun ganske magisk læste Karen Blixens fortælling ”Storme” - også med akkompagnement af violinisten Andreas Bernitt.

Om Andreas Bernitt:

Violinist, komponist og performer Andreas Bernitt akkompagnerer oplæsningen. Andreas Bernitt har været med i opsætningen af ”Frk. Julie” på Bellevue Teater, og har optrådt i både Danmark og udlandet med både eksisterende repertoire og egne kompositioner.

Praktiske oplysninger:

Pris:

  • 100 kr. for medlem af Femkanten / Biblioteksklubben
  • 130 kr. normalpris

Læs mere om Femkanten her: https://5kanten.dk/

Læs mere om Biblioteksklubben her: www.kalundborgbib.dk/klub 

Et samarbejde mellem Lundbyekomiteen, Femkanten og Biblioteksklubben.

logo-femkanten
logo-lundbye-2024

Logo Biblioteksklubben

Købsvilkår:
Billetter kan ikke refunderes, medmindre biblioteket aflyser arrangementet