LAB - Kalundborg Biblioteks makerspace

Hvad er et makerspace? Et makerspace er et kreativt værksted, hvor du kan lære at designe og udforme dine egne projekter ved hjælp af digitale værktøjer og moderne maskiner som f.eks 3D printer, vinylcutter, storformatsprinter osv. 

Hvorfor skal et bibliotek have et Makerspace?:

Biblioteket er vejviser på mange områder og vi forsøger altid at hjælpe lånere og besøgende på rette vej, hvad enten det glæder litteraturanbefalinger, hjælp til børnenes læselyst eller at være, og trygt begå sig, som digital borger på nettet. På samme måde vil vi gerne styrke dine kreative og digitale kompetencer ved at introducere dig til nye teknologier og lære dig at bruge dem. Derfor er LAB et “begyndermakerspace”, hvor alle kan være med. 

Introduktion:

For at komme i gang med at bruge LAB, skal du først have en introduktion til lokalet, maskinerne, brug, regler osv. Det tager ca. 1 time(alt efter hvad du er mest interesseret i). Kontakt simon.bojesen@kalundborg.dk for at aftale en tid.

Derefter kan du komme ind i LAB lokalet i bibliotekets bemandede åbningstid, ved at henvende dig til personalet, som vil låse dig ind. Du kan også deltage i vores “3D print for begyndere” kurser, som også giver dig adgang gang til LAB.

Hvornår er der åbent?

I efteråret 2020 er onsdag dagen hvor der er aktivitet i LAB. Som udgangspunkt er der 1 gang 3D-print introduktion for voksne, 1 gang MakerKlub for unge og 2 gange Makerhygge om måneden.

Se hvad og hvornår på siden “Det sker” (åbner på ny side)

Kun én, tak!

Faciliteterne i LAB er tiltænkt læring, eksperimentering og undervisnings/hobbybrug. Derfor må du gerne lave prototyper, forsøg og unika-produkter på 3D printeren. Og skitser og udkast på vinylskæreren og storformatsprinteren. Men du må ikke (masse)producere ting til fx. gaver, eller til din virksomhed eller forening. Vi henviser gerne til andre steder i Kalundborg, hvor de kan hjælpe dig.