""

YA. Bøger til de 15-25 årige

Af jete
12.07.19
YA = Young Adult = Ung Voksen. To bogstaver, der er lig med en guldgrube af fantastiske bøger for de unge voksne. Kærligheden, uddannelsen, vennerne, flytte hjemmefra, sorg, glæde - hele dramaet favnes i bøger, der primært henvender sig til de ca. 15-25 årige. Vi har fundet en masse frem til sommerlæsningen, kom ind og find den helt rigtige til ferien! Og så er der jo stadig et liv efter ferien........:)

Litteratur, der kredser om emner som identitetsdannelse, seksualitet, opdagelsesrejser i bredeste forstand og tabet af nærtstående relationer.  YA tager livets store emner op i overgangen fra barn til voksen og stiller i høj grad spørgsmål til tilværelsen med en stemme : Hvem er jeg? Hvad vil jeg med mit liv? Hvad skal jeg gøre for at opnå mine drømme?

Sådan beskrives genren YA på Litteratursiden, hvor du kan læse meget mere og få forslag til spændende og relevante titler https://litteratursiden.dk/temaer/young-adult

Er du til e- og lydbøger, så findes der også rigt udvalg på bibliotekets digitale litteraturside Ereolen https://ereolen.dk/search/ting/YA?

Og så vil vi jo bare rigtig gerne hjælpe dig med at finde den helt rigtige YA bog, så kom ind og se vores store udvalg i genren YA og tal med os.

  

Materialer