""

Vinterbogen 2021: Del din læseoplevelse og vind præmier

Af pnpe
06.01.21
For tredje gang i år kan skoleklasser på 1.-6. klassetrin deltage i den nye læselystkonkurrence, Vinterbogen. Vinterbogen er udsprunget af den populære læselystkampagne, Sommerbogen, og er målrettet skoleklasser.

Formålet med kampagnen er at få så mange skoleklasser til at læse og dele deres oplevelser med hinanden, så andre elever kan blive inspireret til også at læse.

Hvordan deltager vi? 

Hent et læseskema på det lokale bibliotek eller download det på www.vinterbogen.dk (åbner på ny side) og hæng det op i klassen. Læseskemaet skal udfyldes med elevernes navne samt angivelse af deres anmeldelser. 

Hvad er nyt?

Kampagnen sætter fokus på at dele begejstringen for at læse og skabe et positivt læsefælleskab i klassen, og der er adgang til et idé-katalog fyldt med sjove aktiviteter, I kan lave i klassen såvel som i fritiden. 

Der er fire præmier, som består af forfatter- eller illustratorbesøg til de heldige klasser. Præmierne er fordelt på 1-6. klasse, samt en præmie til den klasse der har arbejdet mest kreativt med læsning, samt deling af læseoplevelser. For at deltage i lodtrækningen om hovedpræmierne, indsender læreren en beskrivelse af, hvordan klassen har arbejdet med læsning og læseoplevelser i kampagne-perioden – det kan være alt lige fra fremstilling af book-trailers, læsetræer, videoer, højtlæsning, læsemiljøer, mundtlige anmeldelser, teater og meget meget mere! Herefter udtrækkes vinderne og en jury udvælger hvilken klasse, der vinder præmien for den mest kreative deltagelse. Og det bedste af det hele er, at vi til næste år deler jeres mange gode idéer i idékataloget! 

Sådan gør I: 

 FRA 1.-18. JANUAR: 

Opret din klasse på vinterbogens hjemmeside: https://www.vinterbogen.dk/klasseoprettelse  (åbner på ny side)

Så modtager I et link, eleverne skal bruge når de laver anmeldelser.

SENEST FREDAG DEN 26. FEBRUAR 2021 skal den ansvarlige lærer sende en mail til mail@vinterbogen.dk med en beskrivelse af klassens arbejde i forbindelse med kampagnen. Har klassen lavet et kreativt produkt (max 30MB), skal dette vedhæftes mailen. Såfremt skolen har andre måder at levere større filer på, er man velkommen til at benytte dette, forudsat at det overholder kommunens retningslinjer for filudveksling og persondata. 

HVAD KAN VI VINDE? Der præmieres fire klasser med hver sin hovedpræmie, der er et besøg i klassen af en forfatter eller illustrator. Vi finder en hovedvinder i hver af de tre aldersgrupper: 1.-2., 3.-4. og 5.-6. klasse. De 3 første vindere findes via lodtrækning, den sidste vinder udvælges af en jury, der bedømmer de indsendte beskrivelser af klassernes arbejde. 

Har I spørgsmål så henvend jer på biblioteket:  

Mihaela Boock-Jensen, mail: mibj@kalundborg.dk .  

Vi håber, I vil være med i Vinterbogen, og vi glæder os til at se jer!