""

Værker af Eyvind Olesen udstilles på Gørlev Bibliotek i september og oktober måned

Af bean
31.08.21
I foråret 2020 trådte pensioneret sognepræst Anne-Grete Thestrup ind ad døren på Gørlev Bibliotek med en god ide. Hun var i besiddelse af en håndfuld malerier af den lokale kunstner Eyvind Olesen og foreslog, at man skabte en udstilling med udlån af malerier fra lokale ejere.

Som sagt, så gjort.

Gørlev Lokalhistorisk Arkiv blev kontaktet, hvorved det blev kendt, at Eyvind Olesens datter, Ingrid Leth, havde benyttet sig af arkivet i forbindelse med den bog, hun var i gang med at skrive om sin far. Måske hun ville være interesseret i at bidrage med sin betydelige viden til en udstilling?

Ingrid var med på ideen og i løbet af året har et samarbejde mellem Kalundborg Bibliotek, Ingrid Leth, Anne-Grete Thestrup og Gørlev Lokalhistorisk Arkiv resulteret i planlægningen af udstillingen ”Eyvind Olesen: En Vestsjællandsk kunstner”, som kan ses på Gørlev Bibliotek i perioden 3. september – 29 oktober. Udstillingen er blevet til med venligt udlån fra adskillige lokale ejere.

Der tages udgangspunkt i Eyvind Olesens lokale tilhørsforhold til egnen, men der er en endnu større historie, som kan fortælles om kunstneren Eyvind Olesen. Dette perspektiv åbnes der op for på temasiden ”Eyvind Olesens kunst i Vestsjælland”, som Ingrid Leth har bidraget generøst til.

Temasiden kan ses HER

Mandag d. 4. oktober kan interesserede også nyde et foredrag om Eyvind Olesen af Ingrid Leth. Billetter kan købes HER (link til foredraget)

Der afholdes fernisering på udstillingen fredag d. 3. september kl. 11.