""

Udstilling: "Livet med bøger". Af keramiker Susanne Dalum. Kan ses på Kalundborg Bibliotek i oktober og november.

Af jete
28.09.22
Uddannet lærer og kunstner Susanne Dalum kan ikke læse, men har alligevel fundet sin vej ind i bøgerne verden hele sit liv. Det har hun skabt en udstilling om.

Susanne Dalum skriver selv således:

Jeg har hele mit liv ikke kunne læse. Det har for mig været sådan at bøger har signaleret viden og at blive klog. 

Dengang jeg var barn var der ikke adgang til lydbøger som i dag. Min viden kom fra radioen og fra de bøger som familie og venner ville læse højt. I Dag hører jeg altid P1 og får derigennem viden om hvad der sker af nyheder. I gamle dage startede de indlæste bøger for os ordblinde på Blindebiblioteket. Her hørte jeg alting både skønlitteratur og fagviden. I dag læser jeg lydbøger, radioen, lydavis, og min computer højt. 

Da jeg fik min første computer var internettet lige kommet og ikke rigtig noget man havde store forventninger til. Min computer og muligheden for viden på nettet og det at kunne sende opgaver til retning hos andre. betød at jeg er uddannet lærer. I mange år arbejdede jeg som lærer i udskolingen Fysik/kemi og biologi. Her er eleverne ikke lære at stave men de skal lære at få viden. Det har været en fordel og mit handicap har gjort at min viden om hvordan man får viden og fremlægger kan være andet en at læse en bog og skrive en opgave.

Det er stadig sådan at jeg tænker at jer som kan læse, har nemmere ved at tilegne jer viden. Det er nu så gået op for mig at mange ikke gider at blive kloge selv om det vil være nemt for jer. Så husk at læs og dygtiggør dig. Når du nu kan.

I dag er jeg kunster. Den udstilling som jeg viser her, er en del af min udstilling: Livet med bøger.

Min keramikken er nogle badende kvinder som bliver ved med at komme frem i mit hovede, Ellers er det skåle og fade i farver.  Samtidig maler jeg billeder med mange farver. Som noget nyt har jeg kastet mig ud i papmache til nogle store figurer.

 

Tags