""

Personalets favoritter - Jette T anbefaler tre af hendes favoritter

Af pnpe
13.05.20
Ugens favoritter er fra Jette T, der anbefaler to romaner og en filmklassiker.

""

”Mulm” Af Teddy Vork. 

Jeg kan rigtig godt lide at læse en god gyser. Det skal være den der læseoplevelse, hvor hårene rejser sig langsomt i nakken og jeg ikke kan lægge bogen fra mig, før den er læst færdig. Der kan godt være langt mellem snapsene i denne genre, og jeg er altid på udkig efter det næste gode gys. Teddy Vork er noget så eksotisk som en dansk gyserforfatter og han har med sin 5. bog ”Mulm” begået et rigtig fint gys. Jakobs kone Maja er indlagt med en svær depression og han står alene tilbage med ansvaret for deres 5-årige søn, Johannes. Men hvad har egentlig gjort Maja syg, hvem er det Johannes taler med på sit værelse og hvorfor oplever Jakob sære ting om natten? Det er nok stress over en svær situation. Eller er det? 

Du kan finde ”Mulm” som lyd- og ebog på Ereolen

""

”Kvinden flytter ind” af Erlend Loe. 

Det er vist snart ingen hemmelighed, at jeg sætter stor pris på Erlend Loes forfatterskab. Erlend Loe kan som ingen anden fange det moderne menneske og med en sproglig akkuratesse sætte fingeren på de absurde ting vi gør og siger og måden vi indretter os på. ”Kvinde flytter ind” er ingen undtagelse. Den navnløse mandlige hovedperson møder Marianne, der flytter ind og mener en hel masse om en hel masse. Marianne er en anelse dominerende og hovedpersonen en anelse passificeret. Har man set det billede før? 

”Himlen over Berlin”.  Filmklassiker af instruktør Wim Wenders. 

Denne klassiker skal man unde sig selv. En utrolig stemningsfuld film om en engel, der higer efter at opleve verden som et menneske. Frem for alt higer han efter at opleve kærligheden. Filmen er fra 1987 og er filmet i sort/hvid. Den har en ro og intensitet der gør, at man som publikum næsten har oplevelsen af selv at stå på gaden i Berlin. 

Måske kender du den amerikanske version, City of angels, med Meg Ryan og Nicolas Cage fra 1998. Himlen over Berlin er meget bedre! 

Materialer