Personalets favoritter - Christina M. anbefaler

Af pnpe
25.03.20
Tre meget forskellige bøger, du kan finde på e-Reolen.

Hej. Jeg hedder Christina. Jeg er ansat som bibliotekar ved Kalundborg Biblioteker. Jeg har mest udlånsvagter på Høng Bibliotek, men du kan også møde mig, som underviser på bibliotekernes IT-kurser. 
Jeg har valgt at anbefale tre meget forskellige bøger, der alle findes på e-Reolen

1. Min muse af Jessie Burton

Den første er fra 2018 og hedder ’Min muse’. Den er skrevet af Jessie Burton, som også er kendt for den anmelderroste bog ’Dukkemageren’. 
’Min muse’ foregår i et kunstnerhjem i Spanien tilbage i 1930’erne, i tiden omkring den spanske borgerkrig. Sideløbende befinder vi os også i 1960’ernes London, hvor et mystisk maleri pludselig dukker op på et galleri. 
Det er en flot fortælling om tre kvinder, og bogen indeholder både kunst, historie, spænding og kærlighed. 

2. Magisk karma af Alexander Potter

’Magisk karma’ er det man kalder en ’chick-lit-roman’. Den er skrevet af Alexander Potter. 
Hvis du er til sød og uforpligtende ’chick lit’, så er det bogen for dig. Den udkom i 2015, og blev i 2016 efterfulgt af ’Forførende Paris’. 
I ’Magisk karma’ møder vi Ruby Miller, som skriver kærlighedsromaner, er efter et brud med sin utro kæreste endt i en skriveblokade. Hun tror ikke længere på kærligheden, og hendes agent anbefaler hende en ferierejse. Hun tager derfor til Indien for at besøge sin søster. Pludselig er søsteren væk, og så begynder jagten på at finde hende. Indien er fyldt med farver, dufte og karma. 
Bogen er skrevet med humor og charme, og man får lyst til indisk mad, når den læses. 

3. Alle mine morgener på jorden af Troels Kløvedal

Endelig er der ’Alle mine morgener på jorden’. Den er skrevet af Troels Kløvedal og udkom i 2017. Bogen er en sidste erindringsbog og et hjertevarmt testamente til livet. I sommeren 2016 fik Troels Kløvedal konstateret ALS. En alvorlig sygdom, der langsomt lammer og nedbryder kroppens muskulatur. Bogen handler om barndommen, ungdomsårene og kollektivet Maos Lyst, samt de mange spændende oplevelser ombord på Nordkaperen. 
Da jeg som ung pige læste ’Kærligheden, kildevandet… og det blå ocean’, blev jeg inspireret til at læse og rejse. Jeg var ikke så vild med hans bog ’Kineserne syr med lang tråd’, men elskede fjernsynsudsendelserne fra Kina. ’Alle mine morgener på jorden’ er en rigtig god bog – læs den. 

Materialer