Maden mellem os

Af pnpe
25.03.19
Kalundborg Biblioteker inviterer dig dette forår med til bords i et landsdækkende temasamarbejde om fællesspisninger, madkultur - og alt det vi deler via vore måltider

Maden er sjældent det eneste, det handler om, når man sætter sig til bords. 32% af danskerne mener fx at godt selskab er vigtigere end selve maden. I ‘Maden mellem os’ kaster DR og Danmarks Biblioteker sig over den madkultur og de sociale koder, som knytter sig til hvem, hvad, hvor og hvordan vi spiser sammen.

DR vil trække en fed streg ned gennem det mad- og kulturlandskab, som vi tror, vi kender; mens der ude på landets biblioteker dykkes ned i måltidets betydning som samlingspunkt for kultur, litteratur - og samtalen mellem dig og mig.

På DR kan du følge med i programmerne ”Fede forhold” og ”Maddysten”, og på biblioteket kan du finde opskriftsbøger, artikler og fakta om alle de sammenhænge, hvor mad spiller en rolle i vores liv.

Bliv inspireret på dit bibliotek

I foråret til og med april måned kan du opleve temaet på Kalundborg Biblioteker. Dyk fx ned i de mange bøger om mad, kost og opskrifter, der vil stå fremme og lad dig inspirere til det næste måltid.

Bibliotekets digitale tilbud med både film, fakta og fiktion

Find mere om temaet og lad dig inspirere via bibliotekets digitale tilbud:

  • Bliv klogere på mad og bæredygtighed på Faktalink
  • Se dokumentar- og spillefilm om bl.a. kokke, køkkenchefer og madanmeldere på Filmstriben
  • Læs en række meget forskellige værker, der alle har spisning og måltider tilfælles på Forfatterweb
  • Dyk ned i det store udvalg af litteratur, der har mad og menensker som tema Litteratursiden
  • Fordyb dig i de mange artikler hos Det Kgl. Bibliotek - Aarhus
Materialer