""

Litteraturklubben anbefaler Projekt Rosie

Af pnpe
24.04.20
Jette Toubro fra Litteraturklubben anbefaler Graeme Simsion med bogen Projekt Rosie, udgivet 2013.

Litteraturklubbens anbefalinger vurderes med 1-6 stjerner. Denne får 6!

******

Den yderst rationelle og socialt udfordrede DNA-forsker Don Tillman kaster sig over ”projekt kone” med stor ildhu. En livspartner er en alvorlig sag og han udformer med videnskabelig præcision et spørgeskema, der skal klarlægge potentielle kandidaters egnethed. Men én ting er, hvad man tror man ønsker sig, en helt anden hvad man har behov for. Og så står Rosie der pludselig, hun har brug for hjælp til at finde sin biologiske far og Don finder sig af uforklarlige årsager kaldet til opgaven.

Projekt Rosie er en sjov, begavet og utrolig varm bog. Hører man til en af de mange, der har nære på autisme-spektret vil man elske den. Første del af en trilogi. I serien findes også The Rosie Effect og The Rosie Result, der dog endnu ikke er oversat til dansk.

Bøger jeg kom til at tænke på:

Ingen. Denne bog står som en helt særlig læseoplevelse og det anbefales i høj grad at læse hele trilogien.

Citat:

Jeg ankom planmæssigt kl. 18.57 efter at have lukket Eva, rengøringsdamen i den korte nederdel, ind i min lejlighed syvogtyve minutter forinden. Omtrent femogtyve personer stod henne omkring døren og i den forreste del af undervisningslokalet, men jeg genkendte straks Julie, initiativtageren, ud fra Genes beskrivelse: "En blondine med store bryster". Når det kom til stykket var hendes barm formentlig ikke mere end halvanden gang standardafvigelse fra gennemsnitsstørrelsen for hendes vægtklasse, og dermed næppe en særlig bemærkelsesværdig markør at identificere hende ud fra. Det var mere et spørgsmål om dens eksponering og placering på kroppen som resultat af hendes påklædning, der forekom ganske rimelig og praktisk den lune januaraften

Litteraturklubben/ Jette T

Find flere anbefalinger fra LitteraturKlubben her

Hvordan melder jeg mig ind i LitteraturKlubben?

Bliv medlem af LitteraturKlubben og få nyhedsbrevet:
Tilmeld dig Litteraturklubben her