""

Litteraturklubben anbefaler Omrids

Af pnpe
27.03.20
Maria fra Litteraturklubben anbefaler Rachel Cusk med bogen Omrids, udgivet på engelsk 2014/ dansk 2019

Litteraturklubbens anbefalinger vurderes med 1-6 stjerner. Denne får 4!

****

Faye, en kvindelige fraskilt forfatter, rejser til Athen for at undervise på et skrivekursus. Vi kender ikke meget lidt til hendes fortid og selvom romanen er skrevet med en jeg-fortæller som centrum, kender vi heller ikke meget til hendes tanker.

Jeg-fortællerens møde med tilfældige mennesker giver glimtvis et indblik i hendes liv og hvilken bagage hun bringer med sig rundt i verden.

Romanen giver anledning til at reflektere over at man må gøre det bedste man kan, med det man nu har og om det overhovedet er muligt at starte forfra i livet.

Bøger jeg kom til at tænke på:

Stine Pilgaard: Min mor siger
Paul Auster: Brooklyn Dårskab

Udvalgt citat:

’For eksempel var hun ikke selv i stand til at fortælle vittigheder når hun talte et andet sprog: På engelsk var hun i det store og hele et humoristisk menneske, men på spansk for eksempel – som hun på et tidspunkt havde talt ret godt – var hun det ikke. Så det var nok ikke så meget et spørgsmål om oversættelse så meget som et spørgsmål om tilpasning. Personligheden blev tvunget til at tilpasse sig de nye sproglige omstændigheder, til at skabe sig selv på ny; det var en interessant tanke.’ (s. 237)

Litteraturklubben/ Maria

Find flere anbefalinger fra LitteraturKlubben her

Hvordan melder jeg mig ind i LitteraturKlubben?

Bliv medlem af LitteraturKlubben og få nyhedsbrevet:
Tilmeld dig Litteraturklubben her

Materialer