LAB - Kreative programmer du kan bruge derhjemme

Af sibb
26.01.21
Mens biblioteket er lukket kan vi ikke afholde 3D-print for begyndere og mødes til Makerhygge i LAB.

Men du kan stadig arbejde videre derhjemme. Herunder finder du inspiration til nye programmer du kan gå i gang med.  

TinkerCADprogrammet tinkercad på pc-kom hurtigt i gang med at designe 3D modeller med TinkerCAD

Hvis du har været til begynderkursus i LAB, så kender du allerede TinkerCAD, som er det design/modelleringsprogram vi arbejder med. TinkerCAD er rigtig brugervenligt, og samtidig gratis at bruge, og du når du har oprettet en brugerprofil. Derefter kører det hele i browseren. At designe i TinkerCAD er lidt ligesom at bygge med Lego, og du kommer hurtigt i gang.

Thingiversethingiverse forsideThingiverse er en god hjemmeside at kende, når du interesserer dig for 3D print.  Her kan du finde en masse forskellige dimser, som andre har designet, og De fleste af dem kan du downloade gratis, og selv printe ud i LAB eller på din egen 3D printer.
https://www.thingiverse.com/
 

Sculptris
programmet sculptris på pc

Hvis du hellere vil ”arbejde med hænderne”, så tag et kig på Sculptris, hvor du bruger musen til at forme og ændre en virtuel ”lerkugle”. Der er masser af funktioner at lege med, og man kan lave nogle rigtig flotte ting.
Kom videre med disse 2 vejledninger (på engelsk):  https://conceptartempire.com/free-sculptris-tutorials/ (conceptartempire.com)
Eller denne https://3dtotal.com/tutorials/t/a-beginners-guide-to-sculptris#article-introduction (Paul Hatton @ www.3Dtotal.com)

3D scan: 3DF Zephyr / TRNIO

3D scan af læsefidusen

-biblioteksbamsen - læsefidusen - scannet med app'en TRNIO 

Kunne det ikke være sjovt, at lave en figur af dig selv? Med en telefon, et digitalkamera og gratisversionen af programmet 3DF Zephyr, kan du tage en masser billeder af dig selv fra alle vinkler, hvorefter programmet laver dig i 3D. Mega sejt :) Du finder programmet her https://www.3dflow.net/3df-zephyr-free/

Du kan også lave 3D modeller på din smartphone. Søg efter ’3D scanner’ på App eller Play store. Til iOS kan app’en TRNIO anbefales – den koster 45 kr.

Design til klistermærker eller tryk på stof

folieskærer

 

Måske har du allerede set folieskæren i LAB, som kan lave klistermærker og ting du kan trykke på stof, som t-shirts eller indkøbsnet. Først skal du designe noget grafik -det kunne fx et navn og en lille tegning. Et godt gratisprogram, er Inkscape, men du kan også bruge Paint på Windows. Når du er færdig skal din grafik gemmes som SVG format, som folieskæreren kan forstå. Du kan konvertere dit billede vha: https://convertio.co/jpg-svg/. På nettet kan du også finde grafik at arbejde videre med. Hvis du fx vil have et billede af en hund, så søg ”dog SVG” (det giver flest resultater at søge på engelsk), og se hvad der dukker op. 

 

 

God fornøjelse