""

Kalundborg Biblioteker inviterer til digital release for vores forårskatalog 2021

Af pnpe
22.01.21
Nu er det her! Forårets katalog 2021. Vær med til den digitale release af magasinet her på siden.

Selvom bibliotekerne desværre pt. er lukkede på baggrund af de nyeste covid 19-restriktioner, skal I selvfølgelig ikke snydes for underholdning! Vær med til den digitale release af magasinet her på siden. Se den spændende video med præsentation af vores program for foråret, hilsner fra de frivillige og meget andet og download hele programmet herunder

OBS. Billetsalget åbnes først lørdag den 23. januar kl. 11.00

Se vores release video og bliv præsenteret for forårets fantastiske program:

Læs og download hele programmet lige her:

Det fysiske katalog:

På baggrund af den nuværende situation med midlertidig nedlukning, vil kataloget ikke blive lagt til fri distribution på biblioteker og andre offentlige steder i Kalundborg. Men du kan hente det på Kalundborg Bibliotek eller på Høng Bibliotek i udvalgte tidsrum. Bank på ruden og vent til du bliver kontaktet af personalet. Find de opdaterede tider for afhentning på siden om Information om Coronavirus fra Kalundborg Biblioteker

**HUSK at holde to meters afstand og brug mundbind eller visir.**

Covid19-info:

Vi forbeholder os ret til ændringer af datoer hvis restriktionerne bliver forlænget/ændret. Følg med på www.kalundborgbib.dk.
Kalundborg Biblioteker har besluttet at fastholde udgivelsen af kataloget. Vi hylder kulturen, og håber at vi sender et signal om, at vi ligesom alle andre håber og tror på bedre tider, hvor fællesskaberne igen kan blomstre.

Prisbelønnet forfatter, epidemiologi og musikalsk underholdning

Vores arrangementsprogram for foråret 2021 er spækket med spændende, indsigtsrige og sjove arrangementer. Ole Glahn, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Kalundborg Kommunalbestyrelse har skrevet de flotte forord til kataloget og nævner bl.a. den populære Biblioteksklub som en kulturel revolution.

Oplev blandt andre forfatter og Psykolog Marie Brixtofte, datter af afdød og forhenværende Borgmester Peter Brixtofte. Marie kommer til Ubby Bibliotek og Forsamlingshus den 23. februar og fortæller om hvordan det var at vokse op med en far, der drikker. Hun giver sit publikum en ærlig indsigt i misbruget, omsorgssvigten og løftet til sig selv om at holde på hemmeligheden og beskytte sin far, Peter Brixtofte, og hans omdømme. Nyd en aften med fællesspisning og et spændende foredrag. Arrangementet er i samarbejde med Hvidebæk Lokalråd.

I samarbejde med Svebølle Biblioteksgruppe kan Poul Duedahl den 25. februar opleves med foredraget ”Den fjerde rytter”. Foredraget bygger på bogen af samme navn, og fortæller hele historien fra de første epidemier blandt de tidligste stenalderbønder, til hele verdens befolkning blev ramt af COVID-19.

Den prisbelønnede Forfatter Dy Plambeck kommer på besøg i Kalundborg Hallen den 4. marts, så glæd dig til et indsigtsrigt og tankevækkende foredrag der er bygget op omkring hendes seneste roman ’Til min søster’. Romanens handling er dels bygget op omkring Kalundborg og er en stærk fortælling om søsterskab, moderskab og galskab. Det handler om begær, brutalitet og om retten til at lade sin stemme blive hørt.

Dy Plambeck fik Politikens Litteraturpris for romanen ’Til min Søster’.

Gå ikke glip af den populære tv-kendis Lindy Aldahl med foredraget ”før og efter rigtige mænd”. Det er den 8. marts i Kalundborg Hallerne. Med humor fortæller Lindy om sin forvandling fra en usund livsstil med rygning og alt for lidt motion, til en hverdag med bedre og sundere kost og mere motion. Arrangeret i samarbejde med LOF, Nordvestsjælland.

Michael Winckler har udarbejdet et musikalsk foredrag om sin far Gustav Winckler, og som går undernavnet ’Hele Danmarks Gustav’. Du kan opleve dette dejlige, musikalske foredrag den 11. marts i Biblioteksinfo Vesterlunden. I foredraget underholder Michael Winckler med mange hyggelige anekdoter, skinbarlige sandheder og gyldne øjeblikke omkring Danmarks største dansktopsanger.

Michael har fulgt sin fars fodspor efter minderne og har gravet i hukommelsen og arkiverne, og han er den nærmeste, der rent faktisk kan fortælle om Gustav. Glæd dig til et dejligt musikalsk foredrag, arrangeret i samarbejde med Vesterlunden Biblioteksgruppe.

Spændende artikler

I kataloget finder du et væld af artikler, skrevet af bibliotekets personalet samt vores dygtige journalist Sonja Husted. Glæd dig til at læse om det nye samarbejde med Høng Skole. I efteråret 2020 indgik biblioteket et nyt og spændende samarbejde sammen det tidligere skolebibliotek. Projektet kom i stand takket være en henvendelse fra leder af Høng Skole Peter Brandt. Han spurgte om muligheden for at udvikle en form for bibliotekstilbud til eleverne, og de tanker matchede fuldstændig de udviklingsplaner, Kalundborg Kommune har for kulturformidling for børn og for at øge børnenes læselyst. Kalundborg Biblioteker står nu for at låne bøger ud til eleverne og for at indkøbe materialer, og til den formelle biblioteksdrift får biblioteket økonomiske midler fra Høng Skole. Læs mere om det nye samarbejde i det nye katalog.

Du kan også læse den fine artikel om de frivillige fra Biblioteksinfo Vesterlunden. Om hvorfor bibliotekerne synes de frivillige er guld værd og helt uvurderlige i forhold til lokalsamfundet og arrangementerne. Du kommer også helt tæt på hvem de frivillige er, og hvorfor de har valgt at bruge deres tid og kræfter på netop Biblioteksinfo Vesterlunden.

Arrangementer for børn

Lørdag den 13. marts kommer Teatret Lampe til Biblioteksinfo Vesterlunden i Snertinge med forestillingen ’Den grimme ælling’ for de 2-5-årige. Det er musikalsk dukkemagi for de allermindste. Vi ser den kluntede og nysgerrige ælling møde verden, overvinde livets forhindringer og til sidst blive en flyvedygtig svane.

Forfatter Nicole Boyle Rødtnes skriver, så hårene rejser sig i nakken, og gåsehuden springer frem på armene. Hun skildrer i et hæsblæsende tempo og i en rå og hudløs tone alt fra pigevold, mishandling og morderiske skeletter til giftige, æglæggende kloakkryb. Du har nu mulighed for at komme og møde en rigtig forfatter. Vi inviterer vores bogklubber, børn og unge til foredrag med Nicole Boyle Rødtness lørdag den 24.april på Høng Bibliotek. Find mange flere seje, sjove hyggelige arrangementer for børn og børnefamilier i vores nye katalog.

De populære Bogklubber for børn og unge fra 9 år fortsætter

For dig der godt kan lide at læse, eller gerne vil i gang med at læse! I bogklubberne snakker om vi om bøger, vi har læst, anmelder bøger for hinanden, læser bøger sammen og inspirerer hinanden til nye bøger og nye genrer. Der er plads til, at vi i klubben snakker sammen om, hvad vi synes kunne være sjovt at lave sammen - med udgangspunkt i bøgerne. Bogklubberne foregår i tidsrummet 15.30-16.30. Du finder BogSlugerne i Gørlev med opstart fra onsdag den 27. januar. Bogklubben i Høng hedder BogHapserne og starter torsdag den 27. februar. BogGnaskerne holder til i Kalundborg og starter tirsdag den 9. februar. Det er gratis at deltage og tilmelding sker via wwwkalundborgbib.dk.

Mange flotte udstillinger på Bibliotekerne.

I marts måned fra kan du på Kalundborg Bibliotek bl.a. opleve udstillingen: ’Stemmesedler – magtmiddel eller dokument?’. På denne debatudstilling fokuseres på udformningen – design – af stemmesedler til det danske folketing samt på parlamenter i udlandet.

På Gørlev Bibliotek i marts og april udstiller fantastiske og dygtige lokale malerdamer udstiller egne værker. De har leget med farver, blevet udfordret på teknikker og er gået i dybden med deres eget personlige udtryk.

På Høng Bibliotek udstiller Fotogruppen Argus flotte fotografier og har flere gange før glædet brugere af kommunens biblioteker med deres stemningsfulde billeder. Udstillingen kan opleves i april måned. Læs mere om alle de andre spændende udstillinger i vores katalog.

Biblioteksklubben – i to nye klær’

Vores populære Biblioteksklub har fået vokseværk og udkommer nu med to ekstra nye nyhedsbreve fyldt med inspiration og tilbud om spændende arrangementer: Til de litteraturhungrende og til Børn og deres forældre.

Til den litteraturinteresserede: Litteraturklubben er et fællesskab under Biblioteksklubben for voksne, der holder særligt af læsning og skønlitteratur.

Biblioteksklubben for børn og børnefamilier: Hold dig ajour med hvad der sker af tilbud til børn og forældre på biblioteket: Med nyhedsbrevet for børn og børnefamilier får du ca. 10 gange om året info om arrangementer nu og her, anmeldelser af de nyeste børnebøger og gode fif til læsning og kreativ leg.  Læs mere og meld dig ind i Biblioteksklubberne via vores hjemmeside: www.kalundborgbib.dk/klub

Gå heller ikke glip af Biblioteksklubbens forårsmøde den 15. marts med Kalundborg-kunstneren Grete Balle. Vi håber tredje gang er lykkens gang. For desværre har vi pga. corona-situationen måtte rykke det meget efterspurgte klubmødet et par gange.

Når biblioteket holder Klubaften for medlemmerne, opfordrer vi til at komme med idéer til kommende arrangementer. For det er først og fremmest medlemmernes bibliotek! Har du nogle gode idéer til nye foredrag? Er der et sted, Biblioteksklubbussen skulle tage og køre hen? Så er det her, du skal give dit besyv med.

Foredrag fra Liv i Forsamlingshusene

I Kalundborg Kommune er der et væld af forsamlingshuse! “Liv i Forsamlingshusene” er et samarbejde mellem Forsamlingshusene og Kalundborg Kommune, og fik sin opstart i 2016. Fra 2021, er projekt ”Liv i Forsamlingshusene” blevet permanent, og har tilbudt over 160 arrangementer igennem årene. I samarbejde udvikles en række tilbud til forsamlingshusene, som kommer borgerne til gavn. Siden 2016 har der været et væld af foredrag, koncerter og teaterforestillinger. Dette takket være de mange ildsjæle i lokalsamfundene. Se alle tilbuddene på www.kalundborglif.dk, hvor der er oplysninger om datoer, priser og bestilling af billetter.

Kalundborg Folkeuniversitet - oplevelser på et højt fagligt niveau

Folkeuniversitetets kurser og foredrag er for alle. Der er ingen adgangskrav eller eksaminer. Vi formidler videnskabens metoder og resultater til alle, der har lyst til at lære noget nyt og udvide deres horisont. Gå foråret i møde med nye og indsigtsrige foredrag om fx Ernst Ludwig, Kirchner og Emil Nolde. Du kan også blive klogere på ’Islands litterære mirakel’ ved lektor Erik Skyum-Nielsen.

Gå ikke glip af disse spændende foredrag og andre tilbud fra Kalundborg Folkeuniversitet.  Vil du vide mere? Find yderligere information om Kalundborg

Folkeuniversitet på www.fuko.dk/komite/kalundborg-folkeuniversitet

Læs mere om alle oplevelserne og om hvordan du tilmelder dig på www.kalundborgbib.dk/Kalundborg-folkeuniversitet

Kalundborg Turistforening, Folkeuniversitetet og Biblioteksklubben samarbejder om en række arrangementer.

Oplev landskabet med Lundbye. Hen over sommeren arrangeres guidede ture til de ni landmarks, der er stillet op på steder i Kalundborg-egnen, hvor maleren Johan Thomas Lundbye fandt motiver til sine billeder. Nogle af turene vil være med bus, andre vil være kørsel i egen bil.

Hele sommeren kan du komme med på mange spændende ture, bl.a. til de mange Lundbye Landmarks på Røsnæs, Asnæs og i Kalundborg. Derudover kan vi præsentere busture til bl.a. Bustur til Den Hirschsprungske Samling og Bakkemuseet og Bustur til Odsherred: I Lundbyes fodspor. Vi åbner for billetsalg i foråret 2021. Hold øje www.kalundborgbib.dk eller www.kalundborgturistforening.dk.

Vi håber at forårets mange arrangementer for store og små vil komme til gavn og glæde. Og vi ser frem til at møde jer på bibliotekerne igen! -og til en helt ny sæson med kulturtilbud i Kalundborg Kommune.

Med håb om bedre tider  - det skal nok blive godt igen.

Med venlig hilsen
Marie Læssøe Lind
Bibliotekar DB