""

Gitte Valentiner-Branth på Bispegården

Af jete
08.12.20
Lørdag d. 9. januar har Bispegården fornøjelsen af at indbyde til fernisering på en udstilling af Gitte Valentiner-Branth.

Som kunstner fanges Gitte Valentiner-Branths blik af form og farve. Hun er først og fremmest en kompositorisk optaget maler, der via flade, form, farve, kontrast og mønster skaber billedfladen om til en totaloplevelse af sansninger.

Fanges hun af en bygnings arkitektur, en fed lampe, et industrielt rør, en lækker designet stol, et vandtårn eller en elmast fastholdes disse elementer på lærredet i en komposition, der måske, måske ikke, fortæller en historie. For det er ikke først og fremmest følelsen, historien eller det personlige der optager Gitte Valentiner-Branth som kunstner. Hun ønsker at skabe billeder, der i deres rene udtryk giver os en oplevelse af nysgerrighed, eventyrlyst eller refleksion. Og så jo altså den rene visuelle oplevelse af hendes kompositioner, som både er realistiske og sært syrede, næsten drømmeagtige. Det er formen – den ydre visuelle stimulation, der tiltrækker hendes opmærksomhed og sætter hende i gang, og det er i arbejdet med de rumlige former hun udtrykker sig klarest og stærkest – i både præcise penselstrøg og laserende, transparente lag, drivende ned ad lærredet. Alt sammen maletekniske greb, der giver værkerne energi og variation.

Hun er en kunstner, der gerne vil sætte noget i gang, få sit publikum til at åbne øjnene og tænke over det, de ser, skabe dialog og kommunikation.

Kunstskribent Connie Boe Boss, 2018

Kunstforeningens formand Peer Lysemose byder velkommen og præsenterer udstillingen . Kunstneren er tilstede ved ferniseringen. 

Ved ferniseringen vil alle gældende coronaregler blive overholdt, også mht. antal deltagere. Sidste udstillingsdag er søndag d. 28. februar 2021.