""

Biografi, krimi og fodbold. Tre anbefalinger fra din bibliotekar

Af pnpe
29.09.20
Vores bibliotekar, Bent anbefaler tre bøger i tre forskellige genre, han fik læst i sommeren 2020. Måske lidt inspiration til din efterårslæsning?

Biografien:

'Kan ham der den høje ikke lige sætte sig ned? : en biografi om Niels Olsen' af Niels Olsen og Jacob Wendt Jensen, 2020

En glimrende biografi om en af de sjoveste danske skuespillere, teater- og revykunstnere fra de sidst 30 år. Om at vokse op i en stor familie med 5 søskende, være en talentfuld håndboldspiller, hvor det humoristiske talent sejrede og karrieren blev lagt på teatret  – om Cirkus Montebello, Cirkusrevyen, Ørkenens Sønner, Far til fire filmene og om at være en skrap og skarp manuskriptforfatter – trække sig tilbage og søge inspiration, men også som det private familiemenneske Niels – bogen er også fyldt med mange sjove anekdoter.

Krimien:

'Den enes død' og 'Mørkere end natten' af Michael Connelly

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er meget glad for den amerikanske krimiforfatter Michael Connelly. I løbet af sommeren fandt jeg 2 af hans lidt ældre krimier frem fra min egen boghylde. ”Mørkere end natten” med hans mest kendt hovedperson Harry Bosch i front og ”Den enes død” med limousineadvokaten Michael Haller som hovedperson, hvor Bosch også dukker op som markant biperson. Jeg kan stadig begejstres, også ved genlæsning, over hvor let og elegant Connelly skriver og behændigt håndterer flere plot, fletter dem troværdigt sammen, styrer spændingsniveauet og skriver så filmisk og sanseligt så læseren næsten oplever en film rulle forbi nethinden.

Den om fodbold:

'Det er genialt, det der: de største kampe, stadioner og stjerner' af Svend Gehrs, Flemming Toft og Carsten Werge, (2020)

Fodbold EM blev aflyst i år og udsat til 2021, men der udkom flere bøger om fodbold op til sommeren. En af de mere interesante af slagsen synes jeg er ”Det er genialt, det der: de største kampe, stadioner og stjerner”.

Tre af de stemmer der har guidet danskerne gennem de sidste 30-40 års tv-fodbold, Flemming Toft, Carsten Werge og Svend Gehrs mødes og fortæller historier, anekdoter og højdepunkter fra deres respektive speakerkarrierer – ganske underholdende og interessant at høre, hvad der også foregår bag skærmen og kulisserne når de store fodbolddramaer udspiller sig eller de mødes under mere private former med spillerne.

Materialer