""

Bent anbefaler Dame, konge, es, spion af John le Carre’s

Af pnpe
02.02.21
"Bliv hjemme -og læs bøger." Vi anbefaler bøger, du kan finde på eReolen som ebog eller lydbog. Denne gang John le Carre’s 'Dame, konge, es, spion'.

I december døde forfatteren John le Carre som 89 årig. Han er manden der om nogen satte standarden for den realistiske spionroman, som vi kender den i dag.

Han brød igennem i 1963 med ”Spionen der kom ind fra kulden”, også filmatiseret med Richard Burton i hovedrollen. ”Dame, Konge, es, spion” fra 1975 er den første roman i hans ”Smiley-trilogi”. En blændende skrevet og fortalt roman om George Smiley, der vender tilbage til den britiske efterretningstjeneste for at finde den russiske muldvarp, der er gemt højt i den britiske efterretningstjeneste. Smiley samler sit team og indleder kampen mod den ukendte. En ensom kamp, hvor ingen kan stole på nogen.

Romanen trækker på virkelighedens begivenheder, især på Kim Philby sagen, om den russiske agent der i årevis var placeret helt i toppen af efterretningstjenesten, inden han hoppede af. Som altid hos le Carre ligger spændingen ikke i den rene action, men i dialogen mens puslespillet bliver samlet og spændingen stiger. En fortælling, med en stor snert af virkeligheden, der er svær at ryste af sig. 

Romanen kørte som BBC tvserie i de sene 70’ere med sir Alec Guinness som en fremragende George Smiley, men bogen er også blevet filmatiseret i 2011 og den kan ses på Filmstriben

Find Dame, konge, es, spion på eReolen her (åbner på ny side)

Læs et forfatterportræt af John le Carre fra Forfatterweb (åbner på ny side)

Læs anmeldelse af romanen fra Litteratursiden (åbner på ny side)

""

'Bliv hjemme -og læs bøger'

Find flere af vores litteraturanbefalinger her

Modtag nyhedsbrev med flere litteraturanbefalinger:

Anbefalingen har været udsendt i Litteraturklubbens nyhedsbrev. Bliv medlem af LitteraturKlubben og få selv nyhedsbrevet:
Tilmeld dig Litteraturklubben her (åbner på ny side)

 

""

Materialer