""

Anbefalinger til gode højtlæsningsbøger

Af pnpe
22.03.21
Mihaela kommer her med nogle spændende titler til alle aldre: til de små, til de større, til forældre, til bedsteforældre, til alle …

Hun anbefaler bl.a.

Til de små fra 2-6 år:

Til de lidt større børn fra 3-8 år:

Højtlæsning til større børn, fra 6 år:

Til de voksne

Hun anbefaler som sagt også højtlæsningsbøger til de voksne: forældre, bedsteforældre, onkler, tanter…

Nemlig denne bog: ”Livet-illustreret” skrevet af den norske illustrator og forfatter Lisa Aisato, som har også illustreret bogen ”Snesøsteren”.  

”Livet” er en rigtig fin og visuel fortælling om livet. Bogen henvender sig til voksne, og kan også bruges til fordybelse mellem barnet og en voksen formidler. Bogen er fordelt i seks kapitler med overskrifterne "Et barneliv", "Et teenageliv", "Dit eget liv", "Et nyt liv", "Et voksenliv" og "Et langt liv".

Læseren bliver taget med gennem barndommen, ungdommen, voksenalderens forskellige faser og afsluttes med alderdommen. Der er korte tekster i kapitlerne som giver plads til dialogisk læsning, til en fin dialog om livet mellem en voksen og et barn. Der er sanser og følelser, og bogen kan læses igen og igen, alene eller sammen med børn/børnebørn.

Anbefales til alle der elsker livet.  
God læselyst fra Mihaela

Modtag nyhedsbrev for børn og forældre:

Anbefalingen har været udsendt i Biblioteksklubbens nyhedsbrev for børn og børnefamilier. Er du blevet nysgerrig på mere? Få selv nyhedsbrevet fremover:

Tilmeld dig Biblioteksklubben for Børn og forældre her (åbner på ny side)

""

Materialer