""

Vestsjællands historie fra istiden til nu udstilles i Kalundborg

Af Anonym (ikke efterprøvet)
15.02.17
Se marts måneds udstiller på Kalundborg Bibliotek, Leif Sestoft, fortælle om sine billeder.

I hele marts måned udstiller den lokale forfatter og tidl. læge Leif Sestoft sine billeder fra bogen "Fra istid til nutid".
Billederne udstilles på Kalundborg Bibliotek og ledsages af et foredrag med Leif Sestoft onsdag d. 2. marts kl. 16:45, hvor forfatteren viser sine billeder og fortæller om Vestsjællands historie og sin proces med at skrive bogen. Der er gratis adgang til foredraget.

Her kan du se en lille film, hvor Leif Sestoft fortæller om sin bog og om foredraget d. marts.

Bogen "Fra istid til nutid" er et flot og imponerende kultur- og egnshistorisk billedværk om natur og kultur på Vestsjælland i 16.000 år. Bogen beskriver i tekst og fotos natur, kultur og lokalhistorie på Vestsjælland fra istid til nutid. Den vestsjællandske natur frembyder tegn på bogstavelig talt alt, hvad der er sket siden istiden. Desuden har den kristne kultivering af Vestsjælland de seneste knap tusind år sat grundlæggende spor for det vi har i dag.
I denne bog er Vestsjælland afgrænset af den inddæmmede Lammefjord i nord, af havet i vest, af Sæby, Gørlev og Reersø i syd og af den bræmme af middelalderlige herregårde, der, som en afgrænsning i øst, går fra Vognserup i nord over Knabstrup, Torbenfeldt og Kongsdal til Sæbygård og Vedbygård i syd, dog således, at den politiske og økonomiske kraft, dr udgik fra Hvidernes Fjenneslev i middelaldren og den ånd og lærdom, der siden renæssancen udgik fra Sorø Akademi - og skole uløseligt har knyttet Vestsjælland også til disse lidt fjernere lokaliteter. Med denne smukke bog, som også afslører, at forfatteren er en habil fotograf - tager han beskueren af billederne ved hånden, og uddyber billedernes indhold med ledsagende, forklarende og uddybende tekst.

Leif Sestoft er født i 1938 i Kalundborg, uddannet læge fra Københavns Universitet, 1965, dr. med, 1975. Hanhar været overlæge ved Hvidøre Hospital, speciallæge i medicinsk endokrinologi og har en omfattende videnskabelig produktion indenfor biokemi, fysiologi og endokrinologi.

Har desuden skrevet:
 • Dengang på Sorø Akademi, 2006
• Tiden er en ild. General C.J. de Meza. Karakter og skæbne, 2008
• Vartegn. Kalundborgegnens billedkrønike 1934-2009, 2009
• Kalundborg i verdenskrigens skygge, udgivet i “årets gang”, Kalundborg museum, 2008
• Franz Kafka i Kalundborg og andre myter om liv og død i den danske provins, 2010
• Verden som vilje. Det videnskabelige og karrieremæssige raseri, 2011
• Med fornuften kan man ikke gå i rette. Mennesket J. S. Møller, 2013
• Havet. Argonauternes arvegods, 2014
• Professor Paraden, 2015

Materialer