Om dette arrangement

Tid
8:00 - 17:00
Pris
415 Kr
Lokalitet
Afgang fra Torvet, Højbyen i Kalundborg
Arrangører
Target
For voksne
Mest for voksne

UDSOLGT! Historisk bustur til Åmosen - Bustur med Biblioteksklubben

20.09.20
Liv i moserne fra stenalder til koldkrigstiden.

Vedr. Biblioteksklubben bustur til Åmosen - Liv i moserne fra stenalder til koldkrigstiden.
Ud fra et forsigtighedsprincip omkring coronasmittefare, aflyser biblioteket alle arrangementer frem til 1. maj. Busturen den 25. april er dermed desværre også aflyst og udskydes nu til søndag d. 20. september.

 

Har du allerede købt billet, vil billetten være gældende for den nye dato og du skal derfor ikke foretage dig yderligere.
Skulle du være så uheldig, at den nye dato ikke passer dig, har du mulighed for at få refunderet billetten, ved at rette henvendelse til biblioteket på mail: klbbibliotek@kalundborg.dk

 

Vi glæder os til at fylde biblioteket og biblioteksbussen med liv igen! Men vigtigst af alt, skal vi nu passe godt på hinanden.

 

Åmoserne og Tissø har haft stor betydning gennem Danmarkshistorien fra stenalder til nyere tid, hvor godsdrift og tørlægning satte deres præg på kulturlandskaberne, for ikke at tale om de mange ret ukendte spor fra Koldkrigstiden. Mag.art. Lisbeth Pedersen og Mag. Art Anders Fischer guider os igennem Åmoserenes historie fra stenalder til koldkrigstid. De formidler nye og ukendte sider af forskningen i området. Turen vil veksle mellem oplæg i bussen og i det fri. Der skal påregnes, at vi skal ud at gå. Så husk fornuftig overtøj og fodtøj.

Dagens program:
Kl. 8.00 Afgang fra Torvet ved højbyen i Kalundborg. Der serveres kaffe og rundstykker i bussen, mens der gives introduktion til turen.
Kl. 9.00 Bodal Gods. Der sættes fokus på Stenalderliv i mosen og fredede arealer for at beskytte væsentlige oldtidslevn fra jægersamfund til bondesamfund samt om Tørvegravningseventyr i 1900-tallet.
Kl. 9.40 Skelligested bro Foredrag om mosemorads og passager, landindvinding og stedets betydning under koldkrigstiden.
Kl. 10.10 Vinskovdyssen. Der fortælles om ny stenalderbefolkning, nye traditioner og mindesmærker
Kl. 10.45 Strids Mølle. Der fortælles om Middelalderens mølledrift, for-og bagside af guldalderens skønmalerier
Kl. 11.40 - 12.40 Frokost på Hallebyore Mødested, Inkl. oplæg om 1800-tallets godslandskaber og husmandsliv ved mosen optakt til eftermiddagens turlandskaber.
Kl. 13.00 kørsel via Øresø Mølle og Gl. Svebølle .. og langs vestlige bred af Lille Åmose til Madesø P-plads. Der køres via Avnsøgårds tidligere stenindustri til Madesø med vue over Lille Åmose – bondestenalderens offermose. Derfra langs kanten vest om Lille Åmose med fortællinger om offermosen.
Kl. 13.20-13.50 Tissø Halleby bros østlige rasteplads. Udstigning og kort spadseretur til den hellige Tissø. Her vil være fortællinger om dens geologi og rolle som offersø i jernalder og vikingetid
Kl. 14.00 Sæby Kirke Vi skal høre Hvideslægten. Hvis der ikke er kirkelig handling, kommer vi også ind i kirken.
Kl. 15.00-16.30 Fugledegård. Vi drikker eftermiddagskaffen og får lidt sødt til tanden. Der holdes oplæg om Vikingetid, nutids sølandskab og vandreservoir - fortids vandskab og udmark
Kl. 16.50 Ankomst til Kalundborg, Torvet ved Højbyen

Pris: 415,- kr. og er kun for medlemmer af Biblioteksklubben. Prisen inkluderer tur inkl. foredrag ved Lisbeth Pedersen og Anders Fischer, rundstykke og kaffe på udturen, frokostsandwich og kaffe/the med sødt til tanden om eftermiddagen. Øvrige drikkevarer skal tilkøbes.

Vi skal ud at gå undervejs, så derfor er turen IKKE for gangbesværet. Husk fornuftigt fodtøj og tøj efter vejret. Der kan ikke reserveres plads i bussen.

Turen er et samarbejde mellem Kalundborg Biblioteksklub og Folkeuniversitetet.

Turen er kun for medlemmer af Biblioteksklubben - læs mere og meld dig gratis ind her.