Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
80 Kr
Lokalitet
Nordvestsjællands HF og VUC
J Hagemann-Petersens Alle 3
4400 Kalundborg
Target
For voksne
Mest for voksne

Niels Bohr Instituttets historie og betydning v/ historiker Robert Sunderland

15.10.19
Niels Bohr startede instituttet i 1920 og i de følgende år blev mange af verdens førende forskere tilknyttet instituttet.

Historien om Niels Bohr Instituttets historie er historien om hvordan vores viden om den fysiske verden stadig er blevet udvidet og om hvordan anvendelsen af denne viden har fået enorm betydning for den verden vi lever i i dag. Dette gælder både på det teknologiske, erkendelsesmæssige og sociale/politiske område.

Niels Bohr startede instituttet i 1920 og i de følgende år blev mange af verdens førende forskere tilknyttet instituttet. Der er derfor samlet en meget stor viden om denne forskning mange forskellige emner igennem de snart 100 år der er gået. Men instituttet er ikke alene historie men i høj grad et førende sted for udforskningen af den fysiske verden - lige fra udvikling af kvantecomputere til forskning i stjernestøv.

Dette vil historiker James Sunderland der er arkivar på instituttets arkiv komme og fortælle om. Arkivet samler materiale om Niels Bohr, om instituttets historie om forskningsresultater og alt materiale er tilgængelig for folk fra hele verden. Således bliver både historien og resultaterne af den nyeste forskning dokumenteret."

Voksne 80 kr. - Unge under 25 år 35 kr. Billetter kan også købes ved indgangen.