""

Om dette arrangement

Tid
9:30 - 17:45
Pris
695 Kr
Lokalitet
Kalundborg Hallens hovedindgang
J. Hagemann Petersens Alle 11
4400 Kalundborg
Arrangører
Kalundborg Bibliotek, Kalundborg Folkeuniversitet, Kalundborg Turistforening
Target
For alle
Mest for voksne

Bustur - I Lundbyes fodspor – Odsherred, Vallekilde, Vognserup Gods.

29.08.21
Gå ikke glip af denne spændende tur i Lundbyes fodspor.

I anledning af Lundbye festivalen, udbydes en bustur, som er et samarbejde mellem Kalundborg Turistforening, Biblioteksklubben og Folkeuniversitet.

Turen går til Odsherred, hvor flere af Th. Lundbye flotteste landskabsmalerier er blevet til.

Med på turen er kunstformidler Christina Klestrup Hansen fra Folkeuniversitet, som undervejs holder foredrag om Th. Lundbye og hans kunst.

Vi skal ud at vandre, bl.a igennem skoven og op til Vejrhøj. Så huske fornuftigt fodtøj og overtøj efter vejrforholdene. Vi gør kort stop ved Hankehøj, besøger Vallekilde højskole og Vognserup Gods, hvor godsejeren viser rundt.

Alle tider er med forbehold!

Kl. 9.30 Afgang fra Kalundborg Hallens hovedindgang, J. Hagemann Petersens Alle 11, Kalundborg.
I bussen serveres lidt at drikke og et stykke brød.  
  
Kl. 10.15 Vejrhøj: Når man står på Bronzealdergravhøjen Vejrhøj er man på Sjællands tredjehøjeste punkt, og i klart vejr kan man tælle 27 kirker, heriblandt Roskilde Domkirke. Toppen af gravhøjen befinder sig i en højde af 121 meter over havet. I samlet flok går vi ca. 900 meter igennem skoven og op på toppen af Vejrhøj, hvor der er en mageløs udsigt. Kunstformidler Christina Klestrup Hansen vil her holde foredrag om Lundbye.  

Kl. 11.30 Vallekilde Højskole: Siden 1865 har Vallekilde Højskole været samlingspunkt for uddannelse, ny viden og nysgerrighed. Lundbye havde et særligt forhold til egnen omkring Vallekilde, med motiver fra Bjergene og Hankehøj. Vi skal se højskolen udefra og vandre rundt på området, mens kunstformidler Christina Klestrup Hansen holder foredrag.
Obs.: Vi kan ikke garantere, at vi kan komme indenfor på selve højskolen.

Kl. 13.00 Spisning på Restaurant Bothwell: Restaurant Bothwell er en dansk-italiensk inspireret restaurant i Fårevejle. Restauranten er beliggende med udsigt over Dragsholm golfbane og det smukke danske landskab. Der serveres en to-retters menu inkl. en genstand (vælg mellem øl, sodavand eller et glas af husets vin). Øvrige drikkevarer kan tilkøbes.

Herefter køres til Vognserup Gods, men undervejs stoppes kort ved Hankehøj, som er kendt motiv fra Lundbyes 'Efterårslandskab. Hankehøj ved Vallekilde' fra 1847

Kl. 15.00 Vognserup Gods: Vognserup er en gammel landsbyhovedgård, som nævnes første gang i 1382, men der er kendt beboelse tilbage fra ældre bronzealder. Th. Lundbye tilbragte flere somre på Vognserup og fandt nogle af sine mest kendte motiver her.
Godsejeren viser rundt, fortæller om Vognserups historie og guldaldermalernes tilknytning til stedet. Der serveres kaffe og kage.

Dernæst går turen retur til Kalundborg.

Kl. 17.45 Hjemkomst Kalundborg:

Pris: 695, kr.  


Turen er et samarbejde mellem Kalundborg Turistforening, Kalundborg Folkeuniversitet og Biblioteksklubben.
Da en del af ture foregår udendørs på forskelligt terræn, så det er vigtigt at klæde sig på herefter. Turen er ikke egnet for dårligt gående.

""
Logo Kalundborg Folkeuniversitet

 

""