Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
80 Kr
Lokalitet
Nordvestsjællands HF og VUC
J. Hagemann Petersens Alle 32
4400 Kalundborg
Target
For voksne
Mest for voksne

Aflyst!!! Populismen foredrag v/ Lektor ved Aalborg Universitet Susi Meret

26.02.20
Aflyst!!! Bliv klogere på hvad populismen er for noget, hvordan kan vi forstå det, og hvad er det at den gerne vil signalere?

På grund af afbud fra foredragsholder er vi desværre nød til at aflyse dette foredrag!
Vi beklager

mvh
Kalundborg Folkeuniversitet.

Hvad har Donald Trumps valg med Brexit at gøre? Og hvad har det italienske Lega, det ungarske FIDESZ og Dansk Folkeparti tilfælles?

Mange vil vurdere at de alle er repræsentanter for den politiske bølg der i de sidste årtier har været med til at forandre det politiske landskab rundt omkring i Europa. Men hvad er endeligt populismen for noget, hvordan kan vi forstå det, og hvad er det at den gerne vil signalere? Tilfælles for de fleste populistiske partier, bevægelser og styreformerer en anti-elitisme og idéen om, at politik skal afspejle ”Folkets vilje”.

Populistisk politik argumenterer for at være på folkets side mod fx globalisering, mod ukontrollable markedskræfter, og migrations strømninger der kan sætte vores nationer og kultur i fare.

Fænomenet skal ses som en reaktion på samfundsmæssige forandringer såsom socioøkonomiske nedture,globaliseringsprocesser, og en utilfredshed med status-quo. Men hvad er det egentlig for en størrelse? Hvorfor har den fået så meget opbakning og med hvilke konsekvenser for vores politiske systemer og samfund?

Få et tankevækkende indblik i populismens væsen og mange udtryk i denne forelæsning med AAU lektor Susi Meret.