""

Om dette arrangement

Tid
17:30 - 19:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Kalundborg Bibliotek
Klostertorvet 2
4400 Kalundborg
Arrangører
Target
For voksne
Mest for voksne

AFLYST! Debataften med Folkevirke på Kalundborg Bibliotek

01.03.21
AFLYST PÅ GRUND AF NEDLUKNING! Mandag d. 1. marts afholder Folkevirke debataften på Kalundborg Bibliotek i forbindelse med udstillingen ”Stemmesedler – magtmiddel eller dokument”, der kan ses hele marts måned.

En stemmeseddel er en vigtig del af demokratiet. Den bruges til alt lige fra at vælge formand i den lokale sportsforening til at sammensætte folketinget. Stemmesedlen kan være et stykke papir eller et dyrebart dokument. Med udstilling og debataften ønsker Folkevirke at lægge op til debat om, hvilken demokratisk og politisk betydning udformningen af en stemmeseddel har samt de politiske og designmæssige overvejelser, der ligger bag. Ved parlamentsvalg er der en lang række formaliteter, som skal overholdes, hvis valget skal være gyldigt. Med dette projekt ønsker Folkevirke at sætte fokus på netop stemmesedlernes udformning og de politiske og designmæssige overvejelser, der ligger

bag. Det skal i den forbindelse påpeges, at stemmesedler i vise lande er unikke og bliver betragtet som et værdifuldt dokument. Derfor har mange lande en streng lovgivning om arkivering og gengivelse af stemmesedler. Den holdning deles ikke I Danmark, men for at undgå, at gamle stemmesedler cirkulerer i kommende afstemninger, så mærkes gamle, ubrugte stemmesedler med “Annulleret” – enten håndskrevet, stemplet eller maskinelt.

 

Arrangementet er gratis, men tilmelding via billet nødvendigt.

Læs mere om arrangementer og Covid-19 her