Om dette arrangement

Tid
6:45 - 19:45
Pris
625 Kr
Lokalitet
Afgang fra hovedindgangen, Kalundborg Hallerne og overfor Shelltanken i Gørlev
Arrangører
Target
For voksne
Mest for voksne

AFLYST!! Bustur til Sønderjylland - i genforeningens tegn

10.06.20
AFLYST!! - Turen går til Genforeningens Sønderjylland …

Aflysning af Bustur til Sønderjylland den 10. juni.

Kalundborg Biblioteksklub aflyser busturen til Sønderjylland den 10. juni, da vi ikke kan gennemføre den på forsvarligvis,  set i lyset af myndighedernes anbefalinger om forebyggelse af smittespredning af COVID-19.

Alle billetter købt via. Place2book vil automatisk blive refunderet hurtigst muligt. Hvis du har købet billetter via. kontantsalg/dankort på bibliotekerne skal du henvende dig til Kalundborg biblioteker på mail: klbbibliotek@kalundborg.dk for at få refunderet pengene.

Vi vil forsøge at få gentaget turen på et senere tidspunkt. I den forbindelse vil vi kontakte dig som en af de første, så du kan nå at få en billet før de sættes i almindeligt salg.


Med Venlig Hilsen

Biblioteksklubben - Kalundborg Biblioteker

2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Over hele landet er en hel stribe store og små begivenheder, events og oplevelser der markerer jubilæumsåret.
Derfor inviterer Biblioteksklubben til en tur til Sønderjylland, der står i genforeningens tegn. Undervejs omvisninger med guide og foredrag.

Skamlingsbanken – guidet tur på 1 ½ time. Skamlingsbanken hæver sig markant over både landskabet og historien. Med en højde på 113 m over havet, er Skamlingsbanken Sønderjyllands højeste punkt. Det er samtidig et af landets store nationale og folkelige samlings- og mindesteder. Skamlingsbanken er symbolet for danskhedens og sprogets kamp i den sønderjyske grænseegn. Skamlingsbanken byder på en meget smuk natur og en enestående udsigt over hele egnen mellem Kolding og Christiansfeld. På denne tur oplever du de vigtigste historiske steder, hører om den spændende historie og nyder den mageløse udsigt.

Frokost på restaurant Skamlingsbanken, inden turen går videre til Sønderborg Slot.

Sønderborg Slot – foredrag om på egen hånd Når vi ankommer til Sønderborg Slot står museumsinspektør Carsten Porskrog Rasmussen parat og giver os et foredrag om Genforeningen af Sønderjylland. Varighed ca. 45 min. Herefter kan man på egen hånd se Sønderborg Slot. Sønderborg Slot er med sin storslåede beliggenhed ved indsejlingen til Sønderborg et nationalt dansk ikon. Slottet rummer næsten 800 års dramatisk historie om Sønderjylland og Slesvig. De mange rum byder på moderne udstillinger om Sønderjyllands og grænselandets omskiftelige historie, den danske kong Chr. II’s fangenskab på slottet, det danske nederlag i 1864 og de mange danskes deltagelse i 1. Verdenskrig på tysk side inden Genforeningen i 1920.

Program for hele turen:
Kl. 6.45 Afgang fra Kalundborg- Kalundborg Hallens hovedindgang, J. Hagemann Petersens Alle 11, Kalundborg
Kl. 7.05 Opsamling i Gørlev ved Shell tanken
Kl. 10.15 – 11.45 Guidet tur på Skamlingsbanken
Kl. 12.00-13.00 Spisning på Restaurant Skamlingsbanken. Menu Dansk bøf med tilbehør. Drikkevarer tilkøbes.
Kl. 13.00 – 14.15 Kørsel til Sønderborg
Kl. 14.30-15.15 Foredrag i foredragssalen på Sønderborg Slot om genforeningen ved Museumsinspektør Carsten Porskrog Rasmussen
Kl. 15.15 - 16.15 Sønderborg slot på egen hånd
Kl. 16.15 – 19.45 Hjemkørsel til Kalundborg. Der serveres sønderjyske småkager og kaffe.
Kl. 19.45 Forventet ankomst til Kalundborg

Pris: 625,- kr. Turen inkluderer bus t/r alle guider, foredrag og entreer. Morgenbrød og kaffe på udturen, frokost, kaffe og småkager på hjemturen. Øvrige drikkevarer skal tilkøbes.

Turen er IKKE for gangbesværede, da vi skal gå meget og en del i kuperet terræn. Husk fornuftig fodtøj. Der kan ikke reserveres plads i bussen.

Turen er kun for medlemmer af Biblioteksklubben. Er du ikke allerede medlem. kan du melde dig ind gratis her.