Kaare Johannsen
Kaare Johannsen

Om dette arrangement

Tid
17:30 - 22:30
Pris
125 Kr
Lokalitet
Reerslev Forsamlings- og Kulturhus
Reerslevvej 22
4291 Ruds Vedby
Target
For voksne
Tickets
Billetsalg lukket
Liv i forsamlingshusene

Fællesspisning og foredrag - Kaare Johannesen: Familieliv – fra nomadestamme til kernefamilie

04.02.19
Den kendte historiker sætter fokus på familiebegrebet igennem historien.

Familien er rammen om det moderne, danske liv. Fra politisk hold tales der om ”familieværdier”, vi fejrer den traditionelle ”familiejul”, og tager på ”familieferier” – muligvis endda i vores ”familiebil”. En stor del af danskerne bor i énfamilieshuse. Familien er definerende for den moderne dansker, den er selve kernen i vores identitet.

Men hvordan har familien egentlig set ud, set i et historisk perspektiv? Har familien altid været indrettet, som den er nu, med far, mor, 2,4 børn og en kanariefugl? Er familien en naturgiven ting, eller er den kulturelt betinget?

I foredraget følger vi de sociale strukturer, der siden de ældste tider har formet vores dagligliv og omgangsformer. Vi hører også om, hvordan en tabt krukke korn, den katolske kirke og en dampmaskine hver på sin måde har haft enorm betydning for vores måde at indrette os på.

Kåre Johannessen er en af landets mest engagerede og medrivende historieformidlere, og han fortæller, så alle kan forstå det! Han er kendt for at overraske publikum med sin anderledes tilgang til den historiefortælling, som de fleste af os kender fra bibliotekets støvede bøger. Og så har Kåre en helt unik evne til at lade os forstå, hvorfor begivenheder, der fandt sted for flere århundreder siden, stadigvæk er relevante i dag. 

 

Program:

Aftenen begynder med fællesspisning ( dagens ret ) kl. 17.30 og fortsætter med foredrag kl. 19.00

 

Priser:

Foredrag: 125,-

Foredrag og dagens ret: 175,-

 

Tilmelding:

Reerslev Forsamlingshus v. Marianne Nielsen tlf: 60 72 54 19

Betaling via MobilePay eller bankoverførsel

 

Læs mere om forsamlingshuset på: www.reerslevforsamlingshus.dk