""

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
120 Kr
Lokalitet
Svebølle Kvik Bibliotek
Centervej 13
4470 Svebølle
Arrangører
Svebølle Kvik Bibliotek, Svebølle Biblioteksgruppe
Target
For voksne
Biblioteksklubben

AFLYST! - Viking - Ran, ild og sværd - foredrag med Jeanette Varberg

28.01.21
Arrangementet er aflyst.

AFLYST! Foredraget med Jeanette Varberg: Viking den 28.01.21 i Svebølle Kvik Bibliotek er desværre aflyst pga. situationen med corona og nedlukningen af Danmark. Vi tilbagebetaler alle billetkøb. Har du købt billet via vores hjemmeside får du automatisk penge retur. Har du købt billet ved personlig fremmøde på et af vores biblioteker, bedes du sende en mail til klbbibliotek@kalundborg.dk for at få refunderet dine køb. Vi håber på at kunne tilbyde foredraget på et senere tidspunkt, og udmelder dato via dagspressen, www.kalundborgbib.dk og Biblioteksklubbens nyhedsbrev.

Mvh
Kalundborg Biblioteker

 

Kom helt tæt på Vikingetiden med Museumsinspektør og arkæolog, Jeannette Varberg.
Med afsæt i hendes anmelderroste bog fra 2019: ’Viking – ran, ild og sværd’.

Foredraget med Jeanette Varberg giver et indblik i, hvordan Norden udviklede sig fra slutningen af jernalderen og frem til begyndelsen af middelalderen. Var vikingerne bare en bande pirater, som fik held til at erobre store dele af Europa, eller var det del af et veltilrettelagt modangreb på de kristne riger, som forsøgte at omvende de hedenske skandinaver?

I tiden efter dele af det mægtige Romerriges fald udviklede Europa nye stærke kongeriger, hvor mange kongeslægter antog den nye kristne tro.

I Norden holdt folkene og kongerne dog fast i den gamle tro på Odin og den nordiske mytologi, og presset fra den kristne kejser Karl den Store mod danernes grænse i slutningen af 700-tallet satte gang i en række vikingeangreb. Det blev startskuddet til det, vi i dag populært kalder vikingetiden.

Vikingerne satte uden tvivl et afgørende mærke på verdenshistorien, og foredraget dykker ned i nogle af de mest fremtrædende slag og konger fra tiden – og også de mindre kendte.

Glæd jer til et forunderligt og spændende foredrag med afsæt i Jeanette Varbergs nye bog fra 2019 “Viking – Ran, ild og sværd”, hvor hun tager os med helt tilbage til begyndelsen.

Om Jeanette Varberg:
Jeanette Varberg har været museumsinspektør på Moesgaards Museum, og tiltræder som museumsinspektør på Nationalmuseet i starten af 2018. Hun skriver desuden fast for Kristeligt Dagblad og er ofte i medierne med sine skarpe, historiske vinkler på nutidens store udfordringer som klimaændringer, konflikt og migration.

Hun er en meget aktiv formidler af vores forhistorie som forfatter, debattør og foredragsholder, og er ekspert på DR’s store serie Historien om Danmark.

Praktiske oplysninger:

Priser:
120,- normalpris
100,- for medlemmer af Biblioteksklubben

I samarbejde med Svebølle frivillige Biblioteksgruppe.

Læs mere, og meld dig gratis ind i Biblioteksklubben - klik her

Med støtte fra Statens Kunstfond.

Logo Støttet af Statens Kunstfond